Masser af action i matchen i Vojens, hvor sønderjyderne kom tilbage på sejrskurs

SønderjyskE - Rungsted Seier Capital 4-1 (2-0, 0-1, 2-0) Tilskuerne var tilbage i Frøs Arena og de tæt på 1900 tilskuere, hvoraf en del også havde taget den lange tur over bæltet, fik sig en underholdende og medrivende aften i Vojens.

Det blev en første periode med fuld fart ud over isen. Allerede i kampens spæde indledning var Cam Brown tæt på med en styring, mens udeholdets nyerhvervelse Branden Gracel forsøgte lykken i modsatte ende af isen.

Det var SønderjyskE der førte an i løjerne. Tre minutter spillet og Steffen Frank servede pucken for Brown, men glimrende redning med griberen af Kolppanen.

Det var hæsblæsende at se på, og der kom endnu mere kog under kedlen i Frøs Arena, da Oliver Gatz efter små fem minutter trykkede af fra blå og Mike Szmatula med en snedig styring, fik nettet til at blafre bag gæsternes finske keeper.

Der var smæk for skillingen gennem samtlige tyve minutter. Og det var hjemmeholdet i den klart toneangivende rolle. Fire udvisninger blev det også til og da Jacob Gammelgaard agerede bænkevarmer i straffeboksen, tog Rasmus Lyø affære.

Først hamrede han pucken højt på stolpen, men inden sukket havde lagt sig blandt hjemmepublikummet, forsøgte Lyø sig igen. Denne gang strøg pucken ind bag Kolppanen, hvis udsyn var delvist dækket af Martin Eskildsen, der stod plantet effektivt foran buret. 2-0 efter tyve meget medrivende minutter.

En tidlig chance i spil fem mod fire fra Rasmus Lyø, var tæt på at kickstarte anden periode. Men ellers var det en periode med omvendt fortegn, idet det nu var Rungsted, der var i førersædet. Mathias Hansen og Tim Daly sendte de første advarselsskud afsted mod Nicolaj Henriksen, og sønderjydernes defensiv begyndte at slå revner.

De seneste par kampe har Marco Petersen fået tilliden fra Mario Simioni, mens Andreas Holzmann har været henvist til bænken. Den lange back har gjort det hæderligt, men indtog efter syv minutter en uheldig hovedrolle.

En fejl i egen zone førte til en stor chance til Marcus Olsson for en reducering tæt under mål. Den slags foræringer takker den farlige svensker sjældent nej til, og selv om pucken kun lige sneg sig ind under Henriksen, var det nok til at bringe udeholdet tilbage i opgøret.

Rungsted belejrede i perioder den sønderjyske zone, og en flok pressede sønderjyder kunne glæde sig over at keeper Henriksen agerede plankeværk mellem stængerne. Et par udvisninger til gæsterne gav en smule arbejdsro til værterne, og med en smule held kunne Steffen Frank såmænd have genskabt to-måls føringen.

Mod slutningen af perioden, var det igen trængselstider for hjemmeholdet. Gæsterne kontrollerede angrebszonen og sendte Henriksen på overarbejde af flere omgange.

Marcus Olsson var tæt på med en snurretur rundt om målet og fra distancen var såvel Rasmus Andersson som Frederik Bjerrum ved at bringe balance i målregnskabet. Det blev imidlertid ved 2-1 efter fyrre minutter.

Henrik Hetta indledte jagten på point for gæsterne i tredje periodes første minutter, men Henriksen lukkede af.

Det var tydeligt mere taktisk nu og chancerne blev færre. En udvisning til Cam Brown efter otte minutter sendte serveretten til udeholdet.

Sønderjydernes box play stod dog godt og gæsterne fik ikke for alvor truet Nicolaj Henriksens mål. Sønderjyderne tog atter kontrollen i kampen. Knapt var SønderjyskE fuldtallige, før de slog til. Energisk indsats fra Mike Szmatula der tog turen rundt om mål, gav en retur fra Kolppanen. Den retur var Matt Salhany hurtigt over sendte pucken iskoldt i kassen. 3-1.

Umiddelbart efter at have ramt pucken, ramte Salhany også keeper Kolppanen. Det var svært at se, hvordan amerikaneren skulle have undgået kontakten, men dommerne vurderede at Salhany havde forbrudt sig mod reglerne og sendte målscoreren i skammekrogen.

En mulighed for Rungsted til at lukke lidt af hullet hurtigt, men atter engang leverede hjemmeholdets box play. Med halvandet minut igen, forsøgte gæsterne med seks mod fem uden resultat. Seks mod fem blev endda til seks mod fire, da Matt Foget tog en helt unødvendig udvisning i offensiv zone. Løbet var dog kørt for udeholdet, og med et sekund på klokken, sendte Steffen Frank skiven i det tomme bur.

4-1 sejr til SønderjyskE efter en match, hvor momentum svingede, men hvor skarpheden var størst hos værterne og sikrede dem alle tre point. Hjemmeholdets bedste trio denne aften var Nicolaj Henriksen, Matt Salhany og Rasmus Lyø.

Hos udeholdet var svenskerduoen Olsson og Persson som altid kilde til uro, men skarpheden manglede i flere sekvenser. Branden Gracel fik en fornuftig debut.


Esbjerg-skarphed i 40 minutter var nok, Herlev kom for sent i gang OPTAKT: Herlev Eagles-Esbjerg Energy