Kampstart 20:15 i Spar Nord Arena

Herlev er presset for øjeblikket og skal have vendt stimen af nederlag, så den positive rytme kan ankomme i god tid inden slutspillet.

Ørnene har ramt hele seks nederlag på stribe og målene er vel mere eller mindre væltet ind på Horak og Elmose uden at målmændene på nogen måde alene skal have skylden for fem mål imod i gennemsnit i seks kampe. 

Herlev har altid været et offensivt indstillet hold under Patric Wener, men der er næppe tvivl om, at det defensive arbejde har været i højsædet på det seneste hos Eagles. 

I dag kommer Esbjerg på besøg og vestjyderne har vel heller ikke været festligt kørende på det seneste. 

- Det var godt at vinde og sikre tre point tirsdag hjemme mod Rødovre. Men indsatsen skal være bedre i weekenden. Egentligt gjorde vi meget rigtigt i kampen mod Rødovre, men ikke alt var godt nok, siger cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy i klubbens kampoptakt.

- Vi spillede med for stor risiko tirsdag aften, og begik fejl, som Rødovre formåede at straffe. Det hjalp dem tilbage i kampen og jeg mener, at vi var heldige med at kunne slutte kampen af på den måde, som vi gjorde. Det kunne let have kostet point. Det er vigtigt, at vi kan se hinanden i øjnene. At vi holder aftalerne og vi kan stole på hinanden. De aftaler, som vi indgik før Rødovre-kampen blev ikke holdt og ”game-planen” ikke fulgt. Det må og skal vi bare gøre bedre i weekenden, tilføjer Energy-coachen.

Esbjerg spiller søndag mod Frederikshavn og har altså dobbeltjob i weekenden.

Det forventer vi: Herlev med fokus på en stram defensiv. Esbjerg med fokus på koncentration og omstillinger. Måske de to hold holder scoren nede i en jævnbyrdig kamp? Det er et forsigtigt bud herfra. 

Hold øje med: Travis Brown var i superform mod Rødovre med hattrick og matchvinderrolle for Esbjerg. Herlev har brug for at komme godt fra start efter de elendige 20 minutters indledning mod Frederikshavn senest.

Skader/karantæner: Esbjerg var senest uden Jannik Christensen, Henrik Mærsk Clausen og Grayson Downing. Herlev manglede senest Ziga Pesut, Magnus Molge og Max Vilstrup Olesen i Frederikshavn, hvor Wener også havde undladt en god del af sine unge gutter. 

De indbyrdes kampe: 6-4 og 5-3 til Esbjerg i de to første matcher i sæsonen, inden Herlev tog over og vandt 3-2 i det seneste opgør, som blev spillet 24. november. 

Statistikken: Herlev med et rundt nul og 25 mål imod i de seneste fem kampe, hvor Esbjerg trods op og ned-form står med fornuftige otte point. 


Sønderjysk skarphed afgjorde medrivende kamp i Vojens VIDEO: Højdepunkter fra Rødovre-Aalborg