Stærk vestjysk indsats i Frederikshavn

Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy 2-4 (0-1,1-0,1-3) Esbjerg spillede sig til en sejr i Frederikshavn, og slog tilbage efter to nederlag i seriens to seneste kampe. De kæmpede en vis legemsdel ud af bukserne i dagens kamp, og flere af de bærende kræfter tog en stor andel i dagens sejr.

Der var bid i tacklingerne fra første puckkast, i en periode hvor Esbjerg til tider var meget utilfreds med de fire dommere i sort. Mark Pederson var flere gange i dialog med dommerne, og virkede alt andet end tilfreds med deres præstation.

Det afstedkom helt sikker mest af frustrationer over at Esbjerg i første periode blev ramt af fire udvisninger, mens høgene holdt sig i skindet. Det skal i øvrigt noteres, med neutrale briller, at dommerpræstationen i dag var den klart bedste i serien indtil videre. Buchardt og Gregersen havde godt styr på begivenhedernes gang.

Det var da også White Hawks der havde de fleste og de største chancer i første periode. William Boysen var tæt på flere gange, og i en situation, hvor holdet var fem mod tre, sendte han pucken på indersiden af stolpen. Cam Spiro havde også et par nærgående forsøg, og man sad egentlig kun og ventede på en føring til vendelboerne.

Den kom ikke, og i stedet slog Esbjerg til mens man mindst ventede det. Lidt tilfældigt endte pucken hos Anders Krogsgaard, og han klaskede til den, og sendte den mellem benene på Galansky. Stor jubel hos de 30 medrejsende Esbjerg-supportere.

De første tyve minutter havde mange nærkampe, og man sad med en frygt for om det ville eskalere ligesom i tirsdags, hvor der var 137 udvisningsminutter i den her dramatiske serie. Om det var den dramatik der havde lokket sidste sæsons mestertræner i Aalborg, Brandon Reid, til Frederikshavn, vides ikke, men han sad i hvert fald og noterede flittigt under opgøret.

Føring til vestjyderne efter de første tyve minutter. Men straks fra begyndelsen af anden periode lagde hjemmeholdet et godt tryk ned mod Nicolaj Henriksens mål.

Esbjerg coach Pederson mente der skulle noget nyt til på keeperposten i forhold til de seneste kampe, og Henriksen tog godt fra sig. Radim Piroutek havde et glimrende forsøg som han i samarbejde med stolpen afværgede, og kort efter var Cam Spiro på spil, men heller ikke her lod han sig overliste.

Kort efter: Allestedsværende Cam Spiro modtog pucken bag målet. Han skar ind mod mål, for med en perfekt pasning at finde Christopher Frederiksen, der lagde pucken ind mellem benene på Esbjerg-keeperen. God detalje af Spiro, der var i overdådigt spillehumør i eftermiddagens sene kamp og 1-1.

Gæsterne var nu også farlige. De testede Galansky flere gange. Tjekken så stadig lidende ud i nogle af sine bevægelser, men han så dog bedre ud end han gjorde i fredags i Granly Hockey Arena. Aphiwat Iversen var dog hele tiden i bevægelse i boksen, og klar til at springe på isen hvis ikke Galansky var i stand til at fortsætte.

Hos Esbjerg var Max French en nydelse i eftermiddag. Han leverede en god arbejdsindsats, og var chanceskabende. Brady Austin leverede også en god indsats, og koncentrerede sig om ishockeyspillet i dagens opgør.

Hos hjemmeholdet var det fornøjeligt at se Thomas Søndergaard i eftermiddag. Han meldte sig for alvor ind i denne serie, efter et par anonyme kampe. Han var pågående i dagens kamp, og havde et par gode muligheder.

Felix Scheel havde en god mulighed efter få sekunder af tredje periode. Et skud med baghånden gik lige forbi Galansky buret. Tæt på føring til gæsterne, men et minuts penge senere var det i stedet føring til hjemmeholdet. Christian Mieritz skal ikke beskyldes for at have scoret mange mål i hans snart to sæsoner i Frederikshavn. Men den scoring han bragede ind bag Henriksen, og op i krydset, kunne vise sig at blive den vigtigste. 2-1 til hjemmeholdet med godt 18 minutter tilbage.

Det bølgede lidt frem og tilbage, uden kvaliteten i opgøret for alvor kom op at ringe. Man kunne godt se det er begyndt at trække tænder ud på de to hold. Alligevel var der dog stadig bud efter scoringer, og en sådan fik Esbjerg med små ni minutter tilbage af tredje periode.

Max French blev noteret for scoringen til 2-2. Det var lidt svært at se om det var ham der havde sidste stav på pucken, men det var de bedøvende ligeglade med i Esbjerg lejren.

Der kom en dramatisk situation med seks minutter igen. Hjemmeholdets Jeppe Holmberg lå lidende i isen, efter at være blevet ramt i hovedet af en puck. Esbjerg fik lov at spille videre og producerede et par chancer. Kort efter erobrede Mitchell pucken og havde næsten frit løb mod Henriksen. Her valgte dommerne at afbryde spillet, til stor irritation for hjemmepublikummet, og ikke mindst en rasende Mitchell.

Den vrede havde ikke lagt sig, inden Felix Scheel lidt heldigt fik pucken inde i slottet. Han afsluttede resolut, og så var vestjyderne foran 2-3 i Nordjyske Bank Arena.

En sidste satsning fra vendelboernes side med Galansky ud af buret, gav ikke den ønskede effekt. I stedet var det Jannik Christensen der fra egen zone lagde pucken ind i tomt bur til 2-4.

Nu er der matchbold til Esbjerg på tirsdag i egen hule efter en stor indsats af gæsterne i endnu en dramatisk kamp.

Efter exit: Skuffelsen enorm hos Herning Blue Fox OPTAKT: Aalborg Pirates-Herning Blue Fox