Spiller Aalborg Pirates sig videre til semifinalen? Nordjyderne kan afgøre kvartfinaleserien på hjemmebane.

FØR KAMPEN: En stor, stor eftermiddag i Bentax Isarena og i det hele taget i Aalborg, hvor Pirates altså spiller playoff-hockey klokken 15. Klokken 16 spiller Aalborg Håndbold pokalfinale i Herning, mens det klokken 17 går løs med fodbold, hvor AaB spiller for en slutspilsplads i Superligaen hjemme mod AGF.

Der er dermed også kamp om tilskuerne, og det kommer lige nøjagtig til at knibe for det slæng – og dem er der formentlig mange af – der gerne ville have set fodbold og ishockey. 

Dem, der kommer til ishockey, har chancen for at se hjemmeholdet tage næste skridt i kampen om DM-guldet. 

Aalborg har altså 3-1 i kampe, og det på den bedst mulige måde, set med Pirates-øjne. For de finaler, Aalborg har leveret i de to udekampe, har været helt vanvittige og må have givet vild optimisme hos nordjyderne – og ditto nedtur hos Herning. 

Senest manglede der altså bare fire sekunder, da Cam Braes udlignede i Herning i fredags og derefter satte Spencer Humphries afgørelsen. Selv om Aalborg ikke sprudler endnu, så ser det langt mere “stramt” ud end i slutningen af grundspillet, hvad Aalborg præsterer og spillere som Harstad og Braes synes at have fundet et ekstra gear. 

Og ikke mindst har Ronan Quemener i buret været mere sikker end tidligere på sæsonen. 

Nuvel, vi skal på ingen måde afskrive Herning, der altså groft har været 23 sekunder fra at vinde begge hjemmekampe 1-0 og dermed føre serien med 3-1. Men man kan ikke skrive historien om, og nu har de Herning-profiler, der har været udskældt i hele sæsonen – og senest af træner Petri Skriko efter fredagens – nu alle muligheder for at træde i karakter og vise, at de er pengene værd.

Et nederlag i dag vil være en syngende lussing til midtjysk ishockey efter en god sæson i fjor og tydelige ambitioner om guld og pokaler i denne sæson. 

Det er i den grad crunch time for folkene på Heden i eftermiddag. 

PROFILERNE: Lasse Bo Knudsen var helt vild i fredags og kastede sig ned i skud med livet som indsats. Ægte playoff-hockey. Hos Herning kunne Mike Aviani være blevet helt, men konverterede ikke en friløber, der kunne have gjort det til 2-0. Han har ikke været den goalgetter, Herning håbede. Måske i dag?

DET FORVENTER VI: Skriko lavede om på kæderne inden fredagens kamp. Spændende, om han igen-igen ryster posen. Herning må forventes at komme under tungt pres i de første minutter, og det skal midtjyderne simpelthen overleve, hvis ikke moralen skal flosses. Gør Blue Fox det, er der ingen tvivl om, at kampbilledet bliver som i de tre seneste kampe: Tæt og formentlig også målfattigt. 

SKADER/KARANTÆNER: Herning har stadig mulighed for at stille med fuldt hold i offensiven, bortset fra den langtidsskadede Daniel Nielsen. Juuso Salmi sad ude i fredags i backlinjen. Aalborg har stadig ikke mulighed for at disponere over Jeppe Jul Korsgaard, mens backlinjen er intakt.  


Esbjerg kæmpede røven ud af bukserne - og vandt Julian Jakobsen førte Aalborg i semifinalen og sendte Herning på ferie