Kaptajnen førte an, da Aalborg Pirates spillede sig videre til semifinalen med en 4-2 sejr over Herning.

Aalborg Pirates – Herning Blue Fox 4-2 (1-0, 2-1, 1-1) Til søndagens femte kvartfinale mellem Aalborg Pirates og Herning Blue Fox var der genvalg til begge hold, der kom uden nogle ændringer i opstillingerne.

Det betød, at Aalborg var uden Jeppe Jul Korsgaard, mens Herning var uden unge Daniel Nielsen og Juuso Salmi.

Forud for kampens påbegyndelse blev AaB Ishockeys U17-hold hyldet for deres jyske mesterskab, mens det også blev annonceret at AaB Ishockey U13-hold tidligere på dagen var blevet jyske mestre.

Det var ikke til at se, at det var Herning, der skulle ud og jagte en sejr i kampens begyndelse. Aalborg kom ud med masser af energi, mens Herning var meget passive i kampens start.

Aalborg kom til chancerne, hvor det var Martin Højbjerg, der havde kampens første chance, mens han sendte pucken i gribehandsken på Simon Nielsen. Aalborg pressede Herning, der ikke kom til de store chancer.

Kampens første powerplay tilfaldt Aalborg, og modsat andre gange, så skulle der ikke bruges lang tid denne gang. Julian Jakobsen vandt faceoff og afleveringerne på blueline, inden at Thomas Spelling hamrede et fladt skud afsted, som Julian Jakobsen styrede i nettet, og dermed var der bamseregn i Bentax Isarena.

Der gik lidt tid med at samle bamserne sammen på isen, og den pause udnyttede Herning bedst, da de kom bedre med i perioden og kom til flere gode muligheder ved blandt andre Lasse Lassen og Morten Poulsen.

1-0 til Aalborg efter 1. periode, hvilket var ganske fortjent, da de skabte de fleste chancer.

Herning havde store problemer i starten af perioden med at få spillet pucken ud af zonen, hvilket gav et større pres mod Herning-målet.

Derfor var det også fortjent efter spil og chancer, da Martin Højbjerg sendte pucken i nettet. Opspillet til målet var noget af det bedste, der er set i denne sæson i Bentax Isarena, hvor Mikkel Højbjerg arbejdede hårdt i hjørnet og Julian Jakobsen smed en aflevering i blinde ind til Martin Højbjerg.

Kort efter var Aalborg også tæt på at komme på 3-0, da Thomas Spelling fangede pucken på offensiv blueline, og sendte den ind til Mike McNamee, der skød første gang, men lige forbi mål. Herning havde også muligheder, hvor Lindsay Sparks sendte pucken mod mål i den side, hvor Ronan Quemener kom fra, og han reddede den med det yderste af benskinnen.

Herning havde et par muligheder i powerplay, men Aalborgs defensiv fightede og lukkede ned for Hernings chancer. Spencer Humphries og Lasse Bo Knudsen var flere gange nede og blokere skud, så de ikke kom ind til Quemener.

Herning fik dog reduceret, da Thomas Vilstrup Andersen slog til en løs puck foran Quemener, og det gav lidt liv til Herning. Julian Jakobsen havde muligheden på en mindre friløber, men han sendte pucken forbi mål. Aalborg-kaptajnen fik dog scoret til 3-1 i sidste minut af perioden, da Thomas Spelling afleverede pucken op i blinde, hvor Julian Jakobsen hamrede den i nettet via stolpen.

Der var langt mere desperation at spore i øjnene og spillet hos Herning Blue Fox i starten af 3. periode og var oppe at angribe med 3-4 spillere, når Aalborg havde pucken. Det gav til tider en periode, hvor der ikke var den store sammenhæng i spillet, hvilket var Hernings fortjeneste. Oliver Anker tog dog staven i den anden hånd og skøjtede ned fra egen zone, og var tæt på at score, men skuddet sad lige på Simon Nielsen.

Herning lugtede blod og forlængelse, da Morten Poulsen kom fri på den ene side, og sendte pucken op i hjørnet. Da manglede der bare 3:30 af perioden, og Herning havde muligheden.

Med lidt over et minut tilbage af 3. periode satsede Herning uden Simon Nielsen i målet, men Aalborg var klar til forsvare. Herning fik ikke sat spillet op til det store, og Aalborg-kaptajnen var nede og blokere et skud fra blueline, men kun Thomas Spelling var opmærksom på pucken, der lå bag Jakobsen.

Spelling slyngede bare pucken ud af zonen for at få lidt luft, men i stedet blev den sendt direkte i mål.

Kampen og dermed serien lukket med scoringen til 4-2. De sidste sekunder lod spillerne bare løbe af uret uden at spille hockey, da kampen var helt afgjort. Herning sendt på sommerferie, mens Aalborg får lidt dages fri og må afvente de andre kvartfinaler for at finde deres modstander.

Det var en mandfolkepræstation igen i eftermiddag for Aalborg, men Julian Jakobsen overstrålede alt og alle med to mål og to assister og tager storformen med ind i semifinalen.

OPTAKT: Aalborg Pirates-Herning Blue Fox OPTAKT: SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls