Herlev tog fat i kampen fra start, Jesper Thörnberg scorede to gange og Herlev vandt nemt over Rødovre

Rødovre Mighty Bulls-Herlev Eagles 1-5 (0-2,0-0,1-3) Næstsidste dag i 2020 bød på lokalopgør i Rødovre Centrum Arena, hvor Herlev kom på besøg, og fortjent tog alle point med hjem.

Tyrene havde i den grad revanche på tapetet efter en yderst mager pointhøst i julen - senest i aftes hvor holdet løb ind i et værre uvejr og nærmest blev udspillet i Rungsted. Men også kampen et par dage forinden i Herlev hvor en tomålsføring ikke var nok til point, burde være som ammoniak for næsen.

Herlev var først til at score efter et par minutter. Et tilsyneladende ufarligt skud blev pareret af William Rørth i hjemmeholdet kasse, men lige ud på en spiller og derfra i mål. Ikke lige den åbning på kampen hjemmeholdet havde håbet på. Herlevs Alexander Edström blev krediteret scoringen.

De næste minutter viste et mere motiveret hjemmehold, der i flere omgange testede Herlev keeper Emil Jidskog uden dog at blive rigtig farlige. De fleste forsøg blev afsendt fra distancen.

Efter otte minutter blev Rødovres franskmand Antonin Manavian udvist for roughing, og gæsterne satte straks deres special teams i aktion. Det blev da også til et forsøg på rammen, men nærmere scoring kom gæsterne ikke. Rødovre viste stor disciplin i deres boxplay og klarede frisag.

Mod slutningen af åbningsperioden virkede det som om der kom mere tempo på spillet og det var Herlev der svingede taktstokken, især i offensiv zone pressede gæsterne hjemmeholdet i lange sekvenser, og logisk nok også øgede scoringen ved Luis Blak Olsen, der enkelt afdriblede tyrenes defensiv.

De sidste fem minutter af første periode skulle hjemmeholdet spille i undertal grundet badebillet til Phillip Schultz for en tackling af Daniel Baastrup Andersen. Herlev broderede meget, men farlige blev de ikke, og periodehornet gjaldede befriende for hjemmeholdet uden yderligere scoringer.

Anden periode var otte minutter gammel da hjemmeholdet tog en udvisning og dermed fik afmonteret deres offensiv for en stund. Herlev skabte ikke kvalificerede chancer i overtallet, men fik kort efter endnu en mulighed, hvor hjemmeholdet igen fristede udvisningsboksen uden scoringsmæssige konsekvenser.

Mod slutningen af perioden fik hjemmeholdet også deres mulighed i overtal da Herlevs Alexander Edström smed pucken over glasset, men der var heller ikke meget struktur på Rødovres powerplay så perioden endte uden scoringer. 2-0 til gæsterne inden de sidste tyve minutter.

Tredje periode var fem minutter gammel, da Herlev udbyggede føringen til tre. Det var Alexander Lindqvist-Hansen, der listede pucken forbi en sagesløs keeper i tyrekassen.

En Rødovrescoring så dagens lys efter ni minutter, skabt af Joshua Heerwagen og eksekveret af Brett Welychka i en sekvens, hvor hjemmeholdet omsider spillede med samme tempo som gæsterne.

Kort efter blev kampen i realiteten punkteret, da Rødovre efter et afviklet undertalsspil fumlede, og ikke fik clearet pucken i egen zone. Det udnyttede Jesper Thörnberg til at score Herlevs fjerde kasse.

Kort efter en udvisning til Herlev, hvor hjemmeholdet tog keeperen ud og spillede seks mod fire, uden effekt.

En time out med tre minutter igen af Rødovre, som efterfølgende fortsatte uden keeper.

Ingen skarpe tilbud til hjemmeholdet, – i stedet endnu en scoring af Jesper Thörnberg i tom kasse afsluttede en fejlfri kamp af Herlev, der for alvor lagde afstand til Rødovre i tabellen.


Sønderjysk udligning i sidste sekund, bonuspoint til Esbjerg LANG PAUSE TIL SHUGG, Bumagin endnu uge nogle uger