Esbjerg dominerede, dramatik i slutfasen og overtidsmål af Craig Puffer

SønderjyskE-Esbjerg Energy 2-3 (0-1,0-0,2-1) 0-1 Andendagsgildet i Vojens mellem ærkerivalerne fra SønderjyskE og Esbjerg endte for anden aften i træk i overtid, hvor gæsterne denne gang trak det længste strå i en kamp mellem to decimerede trupper. Mens det i går blev 3-2 til SønderjyskE, var det i dag Esbjerg, der vandt med de omvendte cifre. Begge kampe endte i overtid.

Det var et revanchelystent hold fra Esbjerg, der klart dominerede første periode.

De første par minutter var ganske vist lidt rodede, men på første afslutning på mål, bragt gæsterne sig i front i den nærmest spøgelsesagtigt tomme Frøs Arena.

David Madsen scorede fra en vinkel, hvor Nicolaj Henriksen ni ud af ti gange vil tage skuddet, men ikke denne gang.

Herefter kørte udeholdet på og hjulpet på vej af et par overtalssituationer pressede de værterne i defensiven.

Felix Scheel og Christian Wejse var begge helt fri tæt under mål i spil fem mod fire, men Henriksen hev et par formidable parader frem.

Esbjerg sad tungt på spillet, og Corcoran burde have bragt dem på 2-0, men misbrugte den åbne chance.

Backerne stødte fornuftigt med frem og Simon Grønvaldt var et par gange på skudhold, uden det gav gevinst.

SønderjyskE havde svært ved at blot at etablere sig en smule i gæsternes zone og det var først i periodens sidste fjerdedel, de for første gang blev farlige.

Nytilkomne Emil Bejmo var tæt på og Steffen Franks styring var endnu tættere på, men et offervilligt Esbjerghold og Thomas Lillie formåede at holde sønderjyderne fra fadet.

0-1 efter tyve minutter.

Målløs anden periode

SønderjyskE kom bedre ud til anden periode.

Allerede i første skifte var Mathias Borring tæt på og kort efter var det Cameron Brown, da hjemmeholdet var i overtal.

Et par udvisninger i streg lagde imidlertid en foreløbig dæmper på værternes opblomstring.

Esbjerg spillede fornuftigt powerplay, men Henriksen tog godt fra og det forblev ved etmåls- føringen.

Generelt krigede sønderjyderne dog mere end man så i de første tyve minutter.

Gæsterne stod godt i mod og der var masser af vilje i vestjyderne denne aften.

Godt midtvejs i perioden blev udeholdet dog ramt af et par udvisninger med kort mellemrum, og dermed en gylden mulighed for hjemmeholdet.

SønderjyskE var imidlertid ganske harmløse i det efterfølgende overtalsspil, hvor der sædvanen tro blev nipset en del med pucken.

Og da Brendan Harms pludselig stod helt fri midt for mål, formåede han ikke at ramme inden for rammen.

Udligning i sidste sekund

Derfor kunne holdene skøjte til pause med status quo på måltavlen. Gæsterne fik en perfekt start på tredje periode. En stor personlig fejl fra Yannick Vedel gav en kæmpe mulighed til Esbjerg.

Første afslutning tog Henriksen, men på returen fejlede gæsternes på aftenen bedste spiller, Felix Scheel ikke. Dermed var det for alvor op ad bakke for et hjemmehold, der var i gang med tredje kamp på blot fire dage.

En udvisning til Mads Eller gjorde ikke tingene nemmere, men boxplay holdt stand og man kunne sætte jagten på point ind. Og værterne fik gevinst knapt midtvejs i perioden.

William Boysen var hurtigst over en retur og så var hjemmeholdet atter med i matchen. Kort efter blev Steffen Frank sendt ud i to plus ti minutter for en tackling på David Madsen, der efter Franks mening overspillede handlingen.

Søren Nielsen gled igennem til en stor chance i overtalsspillet, men endnu engang red SønderjyskE stormen af. Som perioden skred frem, trykkede hjemmeholdet mere og mere på. Esbjerg måtte ty til flere icing pucke, og Rasmus Lyø havde udligningen på staven.

Det samme havde Harms og William Boysen, men tiden begyndte at rinde ud. Med et minuts penge rendte Nicolaj Henriksen af isen og SønderjyskE satsede i seks mod fem.

Puckene kredsede om målet, mens sekunder tikkede af klokken. Med blot et par sekunder slyngede Emil Bejmo i et sidste desperat forsøg gummiskiven på kassen og minsandten om ikke den strøg hele vejen i kassen, samtidig med buzzeren lød.

Jubel hos hjemmeholdet, men dommerne skulle tjekke tiden på video.

Flere minutters votering endte med en godkendelse af scoringen, 2-2.

SønderjyskE koksede, Esbjerg tog fortjent ekstrapoint

For anden gang i træk stod den dermed på overtid.

Og her blev et sønderjysk koks i udskiftningen dyrt.

To minutters udvisning for for mange mand på isen gav gæsterne chancen i fire mod tre.

Craig Puffer blev matchvinder for Esbjerg i overtal, og dermed blev det gæsterne der tog det ekstra point med hjem i bussen.

SønderjyskE vil naturligvis altid gerne vinde over ærkerivalerne, men må på denne aften nok være ganske tilfredse med et enkelt point efter en kamp, hvor man var udspillet i store dele af første periode og fik udlignet i bogstaveligt talt sidste sekund.

De personlig fejl kostede muligheden for fuld gevinst.

Esbjerg må ærgre sig over det ikke blev til fuld gevinst, men trods alt glæde sig over bonuspointet i en kamp, hvor holdet viste stor vilje og i Felix Scheel havde kampens bedste spiller.

Kabanov afgjorde nordjysk lokalbrag i overtiden Fejlfri kamp og 5-1-sejr til Herlev over Rødovre