Den nykonstruerede førstekæde dominerede stort for Herning i sejren over Herlev. Jarkko Malinen med fire point og Morten Poulsen med to scoringer og en flyvende Emil Kruse var hovedindgredienserne i 5-1-sejren.

Herning Blue Fox - Herlev Eagles: 5-1 (1-0, 4-1, 0-0) Oskar Drugge var tilbage for Herning der til aftenens kamp måtte undvære Miska Humaloja og Frederik Brændgaard. Gæsterne drog til Midtjylland med præcis tre kæder og var således ramt en smule på bredden og Herlev måtte tage hjem over bælterne med et nederlag - nøjagtig som i sidste uge i Esbjerg.

Lukas Horák fik en travl start i Herlev-målet, og han leverede en fornem redning, da målfarlige Mathias Bau fik frit skud midt i slottet. Herning fortsatte indledningsvis med hurtige kombinationer og højt tempo, og det virkede som et bevidst valg fra Pekka Tirkkonen.

En dum udvisning til Jarkko Malinen gav Herlev chancen i powerplay, og hidtil i sæsonen har "ørnene" været vanligt skarpe i den disciplin. Emil Kruse tog dog hvad han skulle og de to hold kunne igen spille fem mod fem.

Herlev kom dog bedre med i spillet og formåede altså at overleve de vigtige startminutter på en svær udebane. Max Olesen måtte en tur til afkøling med en håndfuld minutter tilbage af første periode, men Herning fik ikke meget ud af den mulighed.

Markus Jensen blev spillet helt fri af Mads Christensen, men han missede et skøjtetag og fik derfor ikke sendt den ønskede afslutning af sted. Endnu en flot pasning fra Christensen der i denne sæson viser noget af den klasse, han indeholder.

Petter Hansson var uhyre tæt på at finde nettet kort inden pausen, men i stedet blev Morten Poulsen første mand på måltavlen. En smule held var hvad der skulle til for midtjyderne og en super pasning fra legekammeraten Mathias Bau.

Blue Fox fandt effektiviteten

Herning buldrede videre fra anden periodes start, og så fik Jarkko Malinen scoret sit første mål i Blue Fox-trøjen. Mathias Bau erobrede pucken og helt alene foran mål tog den rutinerede finne et par skarpe træk inden han lagde pucken i mål til 2-0.

Emil Kruse havde ikke meget at lave i første periode, men han lukkede sikkert ned på fine forsøg fra både Joseph Jonsson og Mattias Asperup.

Svenskeren kunne dog ikke stille meget op da Herlev fik reduceret. Hidtil havde man ikke set meget til den store Yevgeni Lapenkov, men han var først på returen og satte altså en stopper for Kruses rekordjagt. Det var Lapenkovs første sæsonscoring.

Glæden varede dog kort for gæsterne. Minuttet efter sendte Oskar Drugge endnu engang pucken mod mål, og mellem venner og fjender fandt pucken vej til netmaskerne. 3-1.

Ligaens måske farligste spiller i undertal hedder Morten Poulsen, og han viste endnu engang klassen i denne disciplin. Malinen sendte ham alene afsted, og trækket over i baghånden har publikum set så ofte før.

I selvsamme powerplay fik Alexander Lindkvist en stor chance, men han overplacerede og måtte i stedet se Herning stryge i powerplay.

Blue Fox nåede endnu et powerplay inden pausen, og det udnyttede man til fulde og lukkede réelt kampen. Petter Hansson klappede til skiven og så stod der 5-1 inden de sidste 20 minutter.

TV-redning

Blue Fox skøjtede ud til tredje periode uden kaptajn Daniel Nielsen, men det forhindrede ikke rævene i at fortsætte ufortrødent. Mathias Bau lignede en mand, der også gerne ville på måltavlen, men begge forsøg strøg over målet.

Han og holdkammeraterne fik et nyt powerplay, og Morten Poulsen var tæt på at fuldbyrde sit hattrick. Herefter udviklede kampen sig til at blive en trandsportetape, som begge hold bare skulle have overstået.

Nonchalant spil i egen zone gav Jake Horton chancen alene foran Kruse, men svenskeren strøg ud af sit mål og lukkede vinklen ned. Svenskeren er kendt for sin hang til tv-redninger og sådan en leverede han igen, da Kyle Osterberg stod fri på bagerste stolpe.

Herning tog foden en smule fra speederen og tillod Herlev flere chancer end man havde gjort i to perioder. Emil Kruse var dog på toppen og er et tidligt bud på ligaens bedste målmand.

Oskar Drugge fandt med en forrygende fræk pasning Jarkko Malinen, men kredit til indskiftede Christian Elmose for at følge med på den og få lukket af. Således endte perioden uden flere scoringer, og dermed endte kampen altså 5-1 til værterne som nu ligger nummer tre i tabellen.