Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Herning har ikke lukket mål ind i 162 minutter og dermed er både forsvaret og målmand Emil Kruse i gigantisk form før kampen mod Herlev i aften, der spilles klokken 19 i Kvik Hockey Arena.

Midtjyderne har ligeledes spillet fire kampe og fået 12 point og dermed er optimismen altså større end længe i det midtjyske ishockeylandskab, hvor man sigter efter en billet til Metal Final4.

Dan Jensen (Hernings assisterende træner) gør virkelig et godt stykke arbejde med defensiven. Det er ikke nemt at score mod os, og det giver os naturligvis rigtigt gode chancer for at vinde, hvis vi bliver ved med blot at indkassere ét mål i hver fjerde kamp, siger Herning-træner Pekka Tirkkonen til Herning Folkeblad.

Også målmand Emil Kruse har virkelig stået stabilt og tjente altså en plads på ugens hold her på Metalligaen.dk i går. Han har holdt buret rent i tre af seks kampe foreløbig i sæsonen.

Herlev Eagles-mandskabet har haft en længere pause på næsten en uge siden 4-1-sejren over Odense og kommer med friske ben til Heden.

Målet for Patric Weners tropper er stensikkert at komme bedre i vej end i sidste mandags næsten tilsvarende kamp i det jyske, hvor man var bagud 1-4 efter første periode mod Esbjerg og aldrig rigtigt kom igen.

Herlev spillede derefter en solid kamp mod Odense og er i høj grad stadig med i kampen om pladserne i Metal Final4, som stensikkert er et stort mål for ørnene.

Glem ikke 2019/20, hvor Herlev blot var en straffeslagskonkurrence fra en finaleplads. Herlev-ishockeyen jagter stadig sin første titel siden guldet i 1984, og pokalturneringen er en kort vej dertil.

Det forventer vi: At Herlev kommer disciplineret og defensivt ud og forsøger at holde Herning fra en fantomstart. Så kan det sagtens blive tæt og glem ikke, at Herlev gennem de seneste sæsoner faktisk har spillet mange gode kampe mod Blue Fox.

De indbyrdes kampe: De seneste indbyrdes opgør mellem de to hold blev vundet af Herlev i overtid, og Eagles tog også 11 af mulige point mod Herning i sidste sæson.

Skader/karantæner: Oskar Drugge skulle være tilbage hos Herning, hvor Frederik Brændgaard stadig er ramt af sygdom. Herlev ligner et hold, der kommer i stærkeste opstilling.

Hold øje med: Mathias Bau Hansen er ved at spille sig i form med mål i de seneste tre kampe. Ham skal Herlev have fat i. Hos Eagles har Matthias Asperup været flyvende i de seneste kampe og er virkelig en kreativ kraft.

Statistikken: Hernings defensiv har været et kæmpe lyspunkt for midtjyderne hidtil med kun otte mål imod i seks kampe. Men Herlev er formstærke for øjeblikket med fire sejre i de seneste fem kampe.

Femte Herning-sejr på stribe: Midtjyderne vandt 5-1 på skarp anden periode Hårdt slag for Frederikshavn: Mads Larsen skal opereres og er ude i 4-6 måneder