Der skal flere fans i de danske ishockeyarenaer, og de ni danske Metal Liga-klubber er fuldstændig klar til at tage imod flere end de 375 tilskuere, der for øjeblikket lukkes ind til kampene i landets bedste række lige

Det siger ligachef Kim Pedersen, der opfordrer politikerne til at se seriøst på det stykke arbejde, Metal Liga-klubberne har udført op til sæsonstarten. Han håber og tror på, at vi snart ser flere tilskuere i ishockeyarenaerne i Danmark.

- Først og fremmest må vi slå fast, at vi har stor respekt for Covid19-situationen og de forhold, der hersker i samfundet generelt. Derefter må vi konstatere, at vores klubber har gjort alt, hvad der har stået i deres magt for at sikre hallerne, så tilskuerne er inddelt i sektioner med 500 personer og med den rette afstand, og der er mulighed for at spritte af overalt.

- Vi er – nøjagtig som vores kolleger i fodbold og håndbold – rustet til tænderne i forhold til at tage imod flere tilskuere, siger han.- Ishockeyens bedste eksempel kommer fra Schweiz, hvor man har forvandlet ståpladserne til siddepladser og i øvrigt har skabt den rette afstand mellem tilskuerne, samtidig med, at de er opdelt i sektioner. Her spiller klubber i Zürich og Bern – som har væsentlig større arenaer end vores – for et godt stykke over 5000 tilskuere, pointerer han.

- Det er også vigtigt at understrege, at forholdene i vores arenaer herhjemme er minimum lige så gode som de udendørs forhold. Vores andel af ”Corona-servicepersonale”, volumen af sprit allokeret i alle trappesektioner, og det faktum, at så godt som alle haller er moderne og perfekt indrettet til at overholde stærke sektioneringer og god plads ved ind og udgange.

- Ventilationsanlæggene i vores bedste skøjtehaller – de ni, der udgør Metal Liga-arenaerne – er dimensioneret til to til fire gange flere tilskuere end de 500 personer pr. sektion, som forhåbentlig bliver lukket ind i første omgang. Samtidig er forholdene ved boder og toiletter nøjagtig de samme som under udendørs sport, siger Kim Pedersen.

Den kommercielle chef i Metal Ligaen, Thomas Bjuring, understreger, at det er altafgørende for Metal Liga-klubberne, at tilskuerne igen kommer i arenaerne, når næste restriktionsperiode udløber 31. oktober.

- Vi nåede en enkelt spillerunde på vores premiereaften med øget kapacitet i Esbjerg, Herning, Aalborg og Frederikshavn. Alt blev afviklet perfekt og fansene udviste stort samfundssind ved at følge retningslinjerne. Der blev ikke meldt om nye smittetilfælde efter kampene, og klubberne og deres frivillige gjorde et kæmpe stykke arbejde. De fortjener virkelig en ny chance for at møde fansene igen, siger han.

- Glem heller ikke, at sporten og ishockeyen – ligesom al anden kulturvirksomhed – binder samfundet sammen. Vi kan trække en lige linje fra den frivillige over direktøren og fansene og ned til de professionelle spillere på isen.

- Alle får større livskvalitet ved at være med omkring begivenheder som en Metal Liga-kamp og andre sportsevents. Det skal politikerne heller ikke glemme i en tid, hvor glæderne ikke ligefrem står i kø. Men først og fremmest vil vi igen og igen understrege, at vores klubber gør ALT for, at smitten ikke skal sprede sig, siger Thomas Bjuring.


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Odense Bulldogs SKARPE BILLEDER fra Odense-Rungsted