Herlev hentede Rødovres 4-0-føring, men måtte endnu engang se Nick Crawford sikre Mighty Bulls to point efter straffeslag

Rødovre Mighty Bulls-Herlev Eagles 5-4 STR (2-0, 2-1, 0-3) 0-0, 1-0 Rødovre Centrum Arena lagde is til lørdagens andendagsgilde mellem rivalerne Rødovre og Herlev. Gæsterne skulle forsøge at revanchere fredagens nederlag, hvor Mighty Bulls trods momentvis sløj indsats vandt i 5-4 i straffeslag efter endnu et vildt drama, der lignede gårsdagens kamp i Herlev – bare med omvendt fortegn.

Der var 90’er-tema i arenaen i aften, hvor flere af 90’ernes stjerner fra de to hold mødtes i to gange 15 minutter. Ganske underholdende indslag med flere lækkerier fra de pensionerede ishockeyspillere.

Inden kampen fik Matthias Asperup blomster for sin kamp nummer 200 for Rødovre. Hæderen skete dog helt uden højttalerkald, da anlægget tilsyneladende var gået i stykker frem mod kampstart. Det betød, at de første fem minutter af kampen på uheldig vis blev afviklet helt uden annonceringer og musik under spilstop.

Rødovre med størst effektivitet i aften med tre scoringer i powerplay. I de første to perioder. Men så leverede Herlev et mester-comeback – nøjagtig som Rødovre gjorde det fredag aften i Herlev. Eagles scorede tre gange inden for fem minutter i slutningen af opgøret. Rødovre var dog igen stærkest i straffeslag, og igen stod Nick Crawford bag den afgørende scoring.

En ganske jævnbyrdig indledning på kampen med muligheder i begge ender. Matt O’Connor i målet for Rødovre, mens Christian Elmose Christensen havde fået chancen i buret for Herlev.

Rødovre var første mandskab på måltavlen i aften, da Thomas Olsen sendte pucken i mål efter samarbejde med Frederik Kaels på en vedudført kontra. Føring til hjemmeholdet efter syv minutter.

I den anden ende var Herlev tæt på at udligne i en kontra, men O’Connor diskede op med stor redning. Udmærket tempo på kampen med intensitet og gnist i nærkampene.

Første overtalsspil fandt sted mod slutningen af perioden, og her skulle kampens anden scoring falde. Det var Rødovre, som bed sig fast i Herlevs zone, og få sekunder før, udvisningen udløb, hamrede Matthias Asperup pucken op i nærmeste hjørne uden chance for Herlev-keeperen. Herlev med en trodsreaktion i periodens sidste to minutter.

Herlev bedst fra land i midterste periode med blandt andet stor chance til Oliver Reuter. Matt O’Connor holdt tæt – også i efterfølgende situationer, hvor Herlev forsøgte sig.

Rødovre kom bedre med løbende og fik også et powerplay efter syv minutter. Her manglede der kun 13 sekunder, da Nikolaj Zorko styrede en puck i mål efter skud fra Steffen Klarskov. Stor jubel fra de mange Rødovre-tilskuere og solid tremålsføring.

Kort efter var Nicklas Carlsen på spil med glimrende afslutning på tværpasning, men ligeså en glimrende redning af Christian Elmose Christensen. Matt O’Connor også med stor redning på Johan Skinnars’ forsøg minuttet efter.

Hjemmeholdet havde i den grad fundet opskriften på succes i aften. Matthias Asperup scorede således sit andet mål i kampen, hvilket samtidig var tyrenes tredje overtalsscoring. Asperup indstillede igen sin kanon perfekt, da han bragede pucken ind fra midten af venstre faceoff-cirkel.

Med tre minutter til pause fik Herlev reduceret ved Max Vilstrup Olesen. Han slog resolut pucken ind mellem benene på Matt O’Connor straks efter faceoff, og så var stillingen 4-1. Gæsterne med fornyet energi efter målet og frem mod pausen.

Oliver Reuter med stor chance efter få minutter i tredje periode, men flot indgriben af Matt O’Connor. I den anden ende var Marco Illemann tæt på med et forsøg på stolpen. Ganske chancerigt efter pausen.

Rødovre også tæt på i powerplay med overliggerforsøg fra Matthias Asperup. Herlev fik endnu en spiller i udvisningsboksen, men Rødovre fik ikke udnyttet de cirka 45 sekunder i fem mod tre.

Mange små kampe i kampen, hvor der blev bokset lidt videre efter spilstop. Stor nerve i opgøret, hvor Herlev ledte med lys og lygte efter åbningerne i målet. Og det lykkedes også at reducere til 4-2 med fem minutter igen. Acke Ringström slog en løs puck ind kort for mål, og så kunne Herlev ellers jagte videre.

Og jagten endte med yderligere succes, da Magnus Povlsen under et minut senere scorede gæsternes tredje mål. Det skabte eufori og tro på tingene blandt Herlevs medrejste cirka 50 supportere.

Herlev satte alt ind til sidst, og Christian Elmose Christensen blev erstattet med en markspiller halvandet minut før tid. Herlev tog timeout i spilstop kort herefter. Og gæsterne blev bare ved og ved og leverede et kæmpe-comeback med 25 sekunder igen. Her tordnede Alexander Lindqvist Hansen pucken ind til 4-4, og kampen skulle i overtid.

Yderst underholdende fem overtidsminutter med chancer og tempo, men ind ville pucken ikke for nogen af holdene.

I straffeslag var der lutter mislykkede forsøg, lige indtil Nick Crawford for anden dag i træk afgjorde sagerne med en scoring. Flot udført af den canadiske back, og Rødovre tog dermed to point, mens Herlev igen måtte nøjes med ét point.

Galansky kun ude i en uge, Jukuri vil gerne blive OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Herlev Eagles