Der skal hyres en back ind hos White Hawks, og det skal helst være for resten af sæsonen

Frederikshavn White Hawks har i den seneste tid kunnet konstatere, at Eemeli Räsänen, den finske back som var i klubben i syv kampe i november og december, ryger lidt ind og ud af holdet hos Jokerit Helsinki, der ejer Räsänen.

Her spiller den lange og talentfulde back syvende-/ottendeback på et Jokerit-hold, der lige nu ser stærkere ud, end det har gjort i mange sæsoner, og Räsänen blev kaldt tilbage til den finske klub i juledagene, da Jokerit måtte afgive Alex Grant til Team Canadas Spengler Cup-hold.

Om han returnerer til Frederikshavn, hvor White Hawks gerne ser ham igen, står foreløbig hen i det uvisse, fortæller assisterende træner Frederik Åkesson til Metalligaen.dk.

- Men det er vi ikke de eneste, der beslutter. Jokerit ejer ”Eemi” og de har retten til at bruge han. Vi afventer, men samtidig afsøger vi også markedet, for vi skal helst have en permanent løsning, når vi henter en ny back til truppen, siger Frederik Åkesson.

- Lige nu har vi seks backer, og Mikkel Hansen er kommet tilbage fra sin lange skadespause og nærmer sig topformen. Men han er måske lidt uerfaren på Metal Liga-niveau, så derfor har vi brug for en ekstra back. Vi går ind i en hård periode, hvor det er vigtigt at have en frisk stab. For vores vedkommende – uden at det skal lyde som en klagesang – har vi fire københavnerture på kort tid, og lander man i Frederikshavn klokken 04 om morgenen, tager det lige et døgn eller to at få kroppen i rytme igen.

- Det skal – igen – ikke være nogen undskyldning, men det betyder bare, at vi helst ikke skal ned og spille med fem backs, hvis der kommer en skade eller to, siger Frederikshavns assisterende træner.


Rødovre: Detaljerne stemte bedre mod SønderjyskE Continental Cup: Grodno flyver ind til Vojens med to "danske finner" i truppen