White Hawks bankede yderligere på i kampen om sjettepladsen

Herlev Eagles-Frederikshavn White Hawks 2-3 (0-1,0-1,2-1) Herlev og Frederikshavn var fredag aften i kamp om vigtige points i forhold til 6. pladsen i grundspillet. Det var dog to afbudsramte hold der stillede op.

Hjemmeholdet var uden fem spillere, blandt andre kaptajn Daniel Baastrup og det unge stjernefrø på backen Marius Kring.

Gæsterne var uden Tadeas Galansky i mål og ellers manglede både Jesper Jensen, Halme, Bumagin og senest også Daniel Trkulja.

Det er mange points som et lavstscorende Frederikshavn ikke havde med.

Det var ikke busben, der prægede gæsterne i de første 20 minutter. Efter knap et minut brød de Herlevs udspil fra egen zone og Sebastian Brinkman kunne sende pucken i mål bag Lukas Horak.

Det var vendelboerne der var bedst i store dele af perioden, og trods de mange afbud, lykkedes det ikke for Herlev for alvor at teste Kevin Frydkjær i gæsternes mål. Herlev virkede uvenner med pucken i flere dele af 1. periode, mens gæsterne af gode grunde ikke havde travlt komme frem over isen.

En rodet og noget uskøn 1. periode endte med 1-0 til Frederikshavn.

Herlev kom bedre ud til den midterste periode, hjulpet på vej af en overtalssituation, men den fik de ikke det store ud af. Langsom men sikkert kom gæsterne med i kampen, og traf ofte de rigtige beslutninger. Ned i hjørnet, kompakt midtzone, og pucken foran sig synes at være mantraet.

Herlev forsøgte og forsøgte men det var gæsterne, og Brinkman, der var på spil igen med små fire minutter tilbage af 2. periode. Christopher Frederiksen med en lang ”Herlev-pasning” fra egen zone, fandt Sebastian Brinkman der med største selvfølgelighed scorede til 2-0, som også var stillingen efter 40 minutter.

Kampbilledet fortsatte i den sidste periode, og det lignede en afgørelse da Jacob Møller Jensen scorede til 3-0, i en situation hvor Herlev havde to mand siddende til udvisning.

Med fem minutter tilbage kom der lidt liv i hjemmeholdet. Matthias Asperup der fejrede sin 28 års fødselsdag reducerede i powerplay, og så gik jagten ind.

Horak blev taget ud med et minut tilbage, og Lasse Mortensen kunne reducerede yderligere med 50 sekunder tilbage på klokken.

Gæsterne overlevede stormløbet og kan drage fra Vestegnen med tre meget fortjente points, ovenpå en opvisning i udebanehockey. Herlev derimod må bede til at den offensive kemi indfinder sig inden slutspillet starter om en uge.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herlev-Frederikshavn Rungsted blankede trætte Rødovre foran en fin kulisse