Rungsted vandt et intenst slag mellem de gamle ærkerivaler

Rungsted Seier Capital-Rødovre Mighty Bulls 5-2 (0-0,1-1,0-0) 1-0

Sjællandsk klassiker, slutspil, høj intensitet, hårde dueller, Rungsted mod Rødovre plejer at være rigtig sjovt når det spidser til. Det var det også i aften, hvor Rungsted endte med at vinde 2-1 efter en ganske kort overtid.

Rasmus Andersson blev matchvinder for hjemmeholdet og dermed Rungsteds første helt i dette slutspil.

På trods af de manglende tilskuere var kampens første periode en fremragende propaganda for netop den sjællandske klassiker man tidligere har set.

Kampen indledtes i et højt tempo, hvor de to mandskaber på skift, angreb hinanden.

Rungsteds Charlie Sarault var første mand til at teste John Muse i Rødovre-kassen, men missede ud på den relativt store mulighed i en spilvending.

Kort efter fik Rødovre bidt sig fast i Rungsteds zone og her fik de hvidklædte gæster flyttet godt rundt med hjemmeholdet ind Philip Schultz fik afsluttet på Cristopher Nihlstorp.

Alex Wideman, der har stået stærkt i billedet for Rungsted i de sidste kampe i grundspillet, brød en pasning i Rødovres opspil og kom alene med John Muse, er parerede Widemans afslutning.

Midtvejs i første periode måtte Cristopher Nihlstorp udgå, efter at have fået et slagskud fra Anthony Manavian. Nihlstorp var væk fra isen i et par minutter med en flænge over næsen. Den rutinerede svensker returnerede dog til isen hurtigt igen.

Spilstoppet efter Nihlstorps skade var samtidig slutfløjtet for en ellers rigtig stærk sekvens af Rødovre.

Rungsted overtog kampen efter David Grubak indtog isen, og fik flere gange presset Rødovre ned, men skudene blev enten blokeret på vej ind mod mål, eller også røg afslutningerne forbi mål.

Det forblev målløst i første periode, på trods af tempofyldt og underholdende hockey.

Hjemmeholdet indledte anden periode bedst og havde pucken på overliggeren, fra et Joachim Holten-Møller skud.

Øjeblikke senere pådrog Rødovre sig en udvisning. Det gav Rungsted et massivt overtag, som var lige ved at udmønte sig i et føringsmål, da Shane Hanna sendte pucken på stolpen langs isen.

Rødovre klarede frisag, og fik få minutter senere tilkæmpet sig en stor mulighed til Oliver Kjær der skød på stolpen hos Cristopher Nihlstorp. Rungsted slap med skrækken for en stund.

For ikke længe efter befandt Rungsted sig pludselig med to mand i udvisningsboksen og Rødovre med halvandet minut i fem mod tre. Det udnyttede gæsterne til at bringe sig foran.

Jonatan Nielsen tæskede pucken helt op i målhjørnet efter en god screening foran mål og Nihlstorp i målet var prisgivet.

Over midtvejs i perioden, mens Rungsted var i undertal, fangede Frederik Bjerrum pucken midt på banen.  En mod en med en Rødovreback fik Rungstedforwarden fundet plads til at sende et skud afsted som sad ved fjerneste stolpe og uden for John Muses rækkevidde. 1-1.

De sidste minutter af anden periode blev en rodet affære, hvor mange nærkampe i midtzonen og langs banderne fjernede det mere polerede hockeyspil.

De første fem minutter i tredje periode lignede til forveksling de sidste i anden periode.

Det ændrede sig dog, da Rungsted kom i overtal.

Tim Daly blev spillet helt fri på venstre kanten og ventede John Muse ud der lagde sig på isen, men fik på en eller anden måde reddet Dalys afslutning og holdt Rødovre på omgangshøjde med hjemmeholdet.

Rødovre overlevede undertalssituationen og fik i stedet en stor mulighed den anden vej efter de var blevet fuldtallige.

Nicklas Beyer Carlsen kom på ydersiden af Tim Daly og med en baghånd fik han testet Nihlstorp i kassen, der afværgede.

Med godt tre minutter tilbage af tredje periode blev Rødovres Philip Schultz idømt 2 + 10 minutter på checking to the head på Rungsteds Charlie Sarault.

I det efterfølgende powerplay havde Rungsted et par muligheder, blandt andet en styring fra Nichlas Hardt, der strøg lige over mål.

Rødovre holdt stand og sikrede overtid, efter godt undertalsspil.

Kun 20 sekunder inde i overtiden fik gæsternes Trevor Cheek en kæmpe mulighed midt for hjemmeholdets mål, men Rødovres canadiske kaptajn overplacerede sit skud.

Afgørelsen faldt efter fem minutter. Alex Wideman fandt Rasmus Andersson med en flippasning, som Andersson sendte i kassen bag en ellers velspillende John Muse til stor forløsning for hjemmeholdet, der inden kampen var store favoritter.

Aalborg overvandt dårlig start og lancerede stort comeback Esbjerg afgjorde på stærk anden periode og tog første stik