Favoritterne vandt til sidst i Bentax Isarena

Aalborg Pirates-Herlev Eagles 5-2 (0-1,1-1,4-0) Herlev Eagles var tæt på at tage første stik imod Aalborg Pirates, men en flot tredje periode fra det nordjyske hjemmehold afværgede overraskelsen, og gav dem en sejr på 5-2.

Det var tydeligt, at Herlev var langt mere opsatte til dagens kamp end deres seneste kamp i Aalborg, hvor de tabte med hele 9-1. Herlev-spillerne jagtede samtlige pucke, og matchede Aalborg på både fysik og fart. Dette var tydeligt, da George Sørensen efter blot 50 sekunder lavede en stor redning på en friløber.

Selvom Herlev var bedst, så kom Aalborg også til sine chancer, hvor Kirill Kabanov og Pierre-Olivier Morin begge var tæt på at bringe hjemmeholdet i front, da de fandt en løs puck ved bagstolpen, men Emil Jidskog lavede nogle vidunderlige redninger.

Superstart Fra gæsterne

Derfor var det på ingen måde ufortjent, da Herlev lavede kampens første mål. Aalborg kom i store udvisningsproblemer, da først Kirill Kabanov og 30 sekunder sendte Carl Neill måtte en tur i straffeboksen. Det resulterede i en fem mod tre-situation, som Jesper Thörnberg udnyttede med et fremragende håndledsskud.

Aalborg var centimeter fra at svare igen halvandet minut senere, da Thomas Spelling var tæt på at overliste Jidskrog med et maskeret skud. Jidskrog fik halvklaret, men pucken endte bag ham og var på vej i nettet, men en stor redning fra en af Herlevs backer fastholdt udeholdets føring efter første periode

Herlev fik den perfekte start på anden periode i endnu et powerplay, hvor opskriften var den samme. Efter at have kørt pucken flot rundt var det igen Jesper Thörnberg, som hamrede pucken ind bag en chanceløs George Sørensen til 2-0.

Den helt store overraskelse lurede i Aalborg, og frustrationerne fra det nordjyske hjemmehold var tydelige. De prøvede at komme ind i kampen, og fik også et par store chance til blandt andet Pierre-Olivier Morin som ramte stolpen minuttet efter 2-0 scoringen.

Herlev var utrolig tæt på at score til 3-0 med fem minutter igen i endnu et powerplay, hvor Jonathan Brinkman måtte en tur i straffeboksen. Igen var Thörnberg på spil, da han sendte endnu et drøn afsted, men denne gang var George Sørensen på plads og fik afværget. Returen endte i slottet, og i flere gange var Herlev tæt på at få staven på den, men Aalborg fik clearet til sidst.

Nordjysk comeback

Efter udvisningen gik det pludselig den anden vej, og netop Jonathan Brinkman fik kørt pucken ind i Herlevs zone. Efter en stor kamp ved banden fik Martin Lefebvre sendt pucken over til Nikolaj Carstensen, som med et flot skud via den fjerneste opstander fik reducerede til 2-1.

Aalborg var endda tæt på at udligne med få sekunder tilbage af perioden, da en løs puck blev opfanget og skabte stor ubalance i Herlevs defensiv. Det gav plads til Cody Donaghey, som måtte se sin afslutning grebet ud af Emil Jidskog.

Tiden begyndte efterhånden at løbe fra Aalborg, og Herlev gav ikke mange chancer væk. Derfor skulle der en stor tilfældighed til, da udligningen kom. En puck blev sendt rundt i glasset af Victor Panelin-Borg og Emil Jidskog mistimede pucken bag mål. Pucken forsatte langs banden, og på den fjerneste side stod Kirill Kabanov, og sendte pucken mod det tomme mål, hvor Jidskog lige præcis ikke kom tilbage.

Minuttet senere var Herlev tæt på at genetablere sin føring, da Anton Johansson fik et frit skud på mål, men som George Sørensen stærkt kom i vejen. En kæmpe chance, som kom til at koste, da Aalborg slog kontra. Her fandt Kirill Kabanov Ben Duffy helt fri i midtzonen, og alene igennem fik han afdriblede Jidskog, og lagt pucken op i nettaget til værternes første føring i kampen.

Kampen var vendt fuldstændigt på hoved på blot halvandet minut, og nu var det Herlev som skulle frem på banen og skabe chancer. Aalborg fik lukket fint ned, men med fire minutter igen fik Herlev chancen i powerplay. Igen var de farlige, og Thörnberg var igen i centrum, da et skud skabte store panik foran George Sørensens mål, men hvor Aalborgs målvogter til sidst fik pucken blokeret.

Tættere kom Herlev ikke, da Aalborg to gange fik scorede i tomt mål, efter at udeholdet havde forsøgt sig med seks markspillere til kampens slutresultat 5-2 og en føring på 1-0 i kvartfinaleserien.


Skarpe SønderjyskE sikrede sig 1-0-føringen mod Herning Grundspilsvinderne måtte ud i overtid for at vinde over Rødovre