En fremragende anden periode lagde grunden for en hjemmesejr i første slag

SønderjyskE-Herning 4-2 (1-0,3-0,0-2) Et ganske formstærkt sønderjysk mandskab tog hjemme i Frøs Arena fredag aften imod Blue Fox i en dansk nyklassiker på isen.

Første kvartfinale bød på masser af nerve, stærkt spil, nærkampe og flotte mål.

SønderjyskE havde før i aften tabt alle sæsonens tre hjemmekampe til midtjyderne, men det lavede de om på i aften.

De første fyrre minutter sad hjemmeholdet tungt på og der burde ikke være blevet spænding i tredje periode. Men det blev der, uden det dog lykkedes gæsterne at komme helt på på en aften hvor SønderjyskEs fart og power blev de afgørende faktorer.

Der blev spillet frisk til fra første Faceoff. Nicolai Weichel havde gæsternes første tilbud med et skud fra distancen og kort efter forsøgte Daniel Galbraith det samme.

SønderjyskE arbejdede sig til et overtag og Cam Brown havde et føringsmål på staven, men Simon Nielsen fik lukket af.  Der var masser af tempo og masser af tacklinger.

Og matchens første mål kom også efter godt tolv minutters hockey. En sukkerpasning på bladet af Vedels stav, gav den bomstærke forward frit løb mod Nielsen og den chance forvandlede Vedel stensikkert til en 1-0-føring.

Bare sekunder senere havde Steffen Frank en stor mulighed for at udbygge føringen efter flot forarbejde af William Boysen. Franks knapt så kvalificerede afslutning tog Nielsen sig dog kærligt af.

Udvisninger var der ingen af i kampens første mange minutter, men i slutfasen røg William Boysen ud for en interference.

Herning fik ikke sat powerplayet rigtigt, men lidt tilfældigt opstod chancen til MacMillan, der imidlertid ikke fik rundet Galbraith i målet, men snarere hen over ham og så måtte udeholdets nordamerikaner en tur i straffeboksen.

1-0 efter tyve intense minutter.

SønderjyskE startede anden periode i fem mod fire, uden det dog gav udslag på måltavlen.

Det gjorde til gengæld kort efter, da Martin Eskildsen rev pucken op i fjerneste målhjørne. Flot scoring af sønderjyden. Daniel Nielsen måtte et par minutter senere ty til ulovlige midler, da unge Mathias Borring var ved at sprinte fra ham.

Denne gang slog hjemmeholdet kapital af overtalsspillet. Victor Rollin Carlsson blev noteret for scoringen, der efterfølgende skulle ses efter på video.

Pucken kom i mål via svenskerens skøjte, men spørgsmålet var, om det var bevidst eller ubevidste. Dommerne mente det sidste og derfor blev scoringen godkendt.

Gæsterne kom herefter med ny energi og havde flere fine muligheder for reducering, blandt andre Brodie Dupont fra nært hold og Weichel udefra. Men Patrick Galbraith tog godt fra og i stedet slog værterne atter til.

Matt Salhany fandt kædekammerat Cameron foran mål. Brown omsatte det fine oplæg, 4-0.

Herning kom til et par muligheder for reducering, men hjemmeholdet var også tæt på at udbygge føringen.

Først var det Yannick Vedel og dernæst Cameron Brown, sidstnævnte i powerplay, der havde yderligere en scoring på bladet, men Simon Nielsen havde det fornødne held i de situationer. Derfor kom der heller ikke flere scoringer i matchens anden akt.

Man kunne mene, kampen nu var lukket, men man skal aldrig afskrive et hold som Herning. Og det viste starten af tredje periode også.

Under fire minutter, så havde midtjyderne reduceret to gange og åbnet en kamp op, som sønderjyderne ellers havde siddet solidt på de første fyrre minutter. Først var det Kristian Jensen og dernæst Morten Poulsen, der slog til. Pludselig fornemmende man en uro hos SønderjyskE og en naturlig ny energi hos udeholdet.

Hjemmeholdet panikkede imidlertid ikke, men skulle dog holde tungen lige i munden, ikke mindst når kæden med Dupont, Brace og MacMillan tørnede ud for gæsterne. Værterne var ikke nær så hyppige gæster i rævenes zone, som i de første to perioder, men både Cam Brown og Martin Eskildsen havde muligheden for at berolige nerverne hos de mange sønderjyder foran tv skærmen.

Det blev dog ikke til flere lyseblå scoringer denne aften, men trods en sidste satsning og panik før lukketid, da Mike Little måtte en tur i straffeboksen, red hjemmeholdet stormen af og kunne køre en, set over tres minutter, fuldt fortjent 4-2 sejr hjem.

Dermed tog SønderjyskE sæsonens første hjemmesejr over Blue Fox og bragte sig på 1-0 i en formodet helt tæt kvartfinale serie.

Patrick Galbraith, Cam Brown og Rasmus Lyø var blandt hjørnestenene på en stærk sønderjysk premiere aften i Play Off.

Gæsterne vågende for sent op til dåd og trods gode præstationer fra Morten Poulsen og Cam Brace, var det ikke nok til at matche hjemmeholdets power i aften. Næste kvartfinale slag står søndag eftermiddag i Herning.

METAL LIGAEN TV: Drengene havde ild i øjnene Aalborg overvandt dårlig start og lancerede stort comeback