Patric Wener henter tidligere assistent tilbage til Europa

Efter en lang æra med Filip Faurholm som assisterende træner hos Herlev Eagles, er der nu nyt på posten hos ørnene.

Filip Faurholm overgår til et job som cheftræner for Herlev IK's Talentliga-mandskab og overlader dermed posten som assistent til en ny mand. 

Det bliver en mand, som Herlev-træner Patric Wener tidligere har arbejdet sammen med.

Vi skal tilbage til 2012/13, hvor Wener trænede Mora og havde Mark LeRose som assistent. Det var i HockeyAllsvenskan, og nu genforenes de to altså i Metal Ligaen.

- Filip Faurholm tiltrådte i Herlev i 2016 i en periode med sportslige og økonomiske problemer. Vi skylder ham en stor tak for hans deltagelse i den rejse der har gjort Herlev mere stabil på begge fronter, med deltagelse i slutspillet fire år i træk og kulminerende med deltagelse i Final4 i 2020, lyder det fra Herlev i en pressemeddelelse. 

- Filip følte at tiden var kommet til at prøve noget nyt og vi synes der er en optimal løsning med hans overgang til foreningen. Det gav samtidig muligheden for at ansætte en assistenttræner på fuld tid og valget er altså faldet på den 50-årige Mark LeRose, skriver Herlev.

LeRose har siden han forlod Mora i 2013 været General Manager i Sioux City Musketeers i USHL bortset fra et enkelt år som assisterende træner i WHL hos Everett Silvertips. 

LeRose har en flot karriere som træner og General Manager bag sig og har blandt meget andet været tilknyttet Pittsburgh Penguins som video/skills-coach og ligeledes været assisterende træner i AHL for Houston Aeros. På mange måder næsten en overkvalificeret mand til et job som assisterende træner i Danmark. 

Men Mark LeRose er klar og scouter allerede spillere for Herlev i Nordamerika, og det må dermed forventes, at Eagles får et mere nordamerikansk end nordisk udtryk i den kommende sæson. Eller i hvert fald, at balancen rykkes lidt. 


FAURHOLM BLIVER TALENTLIGA-træner i Herlev sammen med Marklund Frederikshavn-direktør "stolt af drengene"