En effektiv tredje periode var nok for Herlev til at pligtsejre over fynboerne, der løb tør for kræfter, da kampen skulle afgøres

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 1-4 (1-0,0-1,0-3) Det er efterhånden sjældent, at Odense Bulldogs har muligheder for point på vej ind til tredje periode, men sådan var det faktisk denne tirsdag aften, hvor bundholdets kræfter dog slap op i tredje periode mod et Herlev-hold som til sidst havde både flere kræfter og den nødvendige individuelle klasse til at lukke kampen i VinMedKant Arena. Det endte dermed med en pligtsejr til gæsterne, og dermed tør man godt endegyldigt fastslå, at Herlev er med i slutspillet senere på året efter 4-1-sejren.

Albin Lindgren var kommet til Odense for at gøre indtryk – og måske spille sig til en kontrakt næste sæson, hvem ved? – og det gjorde svenskeren i første periode i VinMedKant Arena. Svenskeren med nummer 11 på ryggen fik straks en nøglerolle på toppen af Odenses bedste powerplay, og havde et par gode forsøg ude fra blå linje lige omkring periodens 10. minut.

Presset fortsatte, selv Kasper Larsen fik lov at løbe på isen igen efter overstået udvisning, og så piftede Lindgren igen fra blå linje.

Denne gang gik hans flade skud forbi Jidskog i Herlev-buret, Odense var foran og tog initiativet i resten af perioden.

Endnu et powerplay førte til flere ”dryppende pucke” inde foran Eagles-målet, og både Oliver Anker og Dale Mitchell havde muligheder for at øge føringen. Fortjent føring til hjemmeholdet, der ikke tillod Eagles en eneste åben chance i de første 20 minutter.

Til gengæld havde Bulldogs alvorlige problemer med at styre Herlev-kæden med Jonsson, Asperup og Thörnberg i begyndelsen af anden periode, og det kostede udligningen, da trioen kombinerede sig under mål.

Galansky diskede op med vild forflytning og efterfølgende redning, men rydder man ikke op, står Jesper Thörnberg klar, og han satte sikkert 1-1 i anden periodes første skift.

Kort efter var både han og Jonsson farlige igen, og Herlev-spillerne havde formentlig fået læst og påskrevet efter en slap første periode. Der var mere tempo i de sort-gule skøjter i anden periode.

Fin detalje midt i anden periode, hvor Herlevs Anton Johansson var stødt med frem bag mål og passede pucken i luften til Ulrich Linnet, der helflugtede fra tre-fire meter. Galansky parerede.

Kort efter appellerede Herlevs bænk så meget for en udvisning, at Emil Jidskog løb ud for en afventende udvisning. Først da den svenske målmand var oppe over blå linje, fik Herlev-bænken dirigeret ham tilbage på i buret – uden at Odense havde fået erobret pucken og opdaget det tomme bur.

Bulldogs sluttede anden periode bedst af via et par gode kombinationer mellem Mitchell og Golovkovs, men gennemgående var gæsterne bedst i anden periode og med både dommerstemmerne og måltavlen på 1-1, var det helt fair, at kampen var helt åben, da Odense løb på banen til ”Smells Like Teen Spirit” klokken 20:31 denne råkolde tirsdag aften – både inde og ude.

De første syv minutter af tredje periode var med næsten fire minutters Herlev-powerplay. Toppen af den svenske armada med Matthias Asperup som dansk supplement blev sendt på banen. Et af de store formål var at lægge op til Thörnbergs kanon på højre kant, men tættere end et stolpeskud kom den målfarlige mand ikke, og det var faktisk det eneste farlige forsøg mod en hårdtarbejdende Odense-boks.

Halvvejs inde i tredje periode fik Herlev brudt stillingskrigen. Lasse Mortensen skød på mål, og selv om Magnus Molge i første omgang blev noteret for målet, så det grangiveligt ud til for undertegnede at være Ulrich Linnet, der fik skovlet pucken ind over stregen i trafikken foran Galansky.

Gæsterne fik endnu en mulighed for overtal frem mod slutfasen, men selv om Herlev kombinerede glimrende rundt, kom den største chance til hjemmeholdet. Ganske symbolsk for selv topspillernes manglende skarphed hos Odense, kombinerede Mitchell og O’Donnell sig for langt væk fra mål og forspildte chance.

Kort efter fik Anton Johansson lov at arbejde sig dybt ind i Odense-zonen og satte 3-1-skuddet under Galansky og med godt tre minutter igen afsluttede Jesper Thörnberg en veludført kontra ved at flå pucken så langt op mod sammenføjningen, at den vist både tog overligger og stolpe på vej ind.

Thörnbergs konstante målfarlighed og vilde afslutterevner var den store oplevelse denne aften. Sikke en klassespiller. Også et par af Herlevs andre svenskere, Johansson og Jonsson, gjorde en forskel denne aften, hvor Albin Lindgren efter en god første periode forsvandt ud af begivenhederne.

Bulldogs mistede pusten tredje periode. Den lave moral og de mange nederlag levner ikke plads til at komme bagud for fynboerne i disse hårde tider for Bulldogs-hockeyen.

SønderjyskE slog til i flot tredje periode og vandt over White Hawks Rungsted afgjorde topopgøret på stærk første periode