Målene væltede ind i de første 20 minutter, og så behøvede Rungsted ikke gøre mere mod Esbjerg denne aften

Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy 5-2 (5-1,0-1,0-0) Tredje opgør i mellem Rungsted Seier Capital og Esbjerg Energy på kun syv dage var en realitet tirsdag aften i Bitcoin Arena. I søndagens match blev der scoret hele 12 mål i den ordinære kamp og den tendens fortsatte tirsdag aften i de første 20 minutter.

Første periode var egentlig en lige forestilling, hvor Rungsted, der var uden hele seks spillere til dagens match, var det klart skarpeste hold. Skudstatikken sagde 9-9 efter de første tyve minutter, men hjemmeholdet førte hele 5-1.

Nuvel, Rungsted havde bedre flow i sit spil og virkede mere sammenhængende i den måde spillet blev flyttet rundt på isen, men der var ikke tale om et regulært overtag

Esbjerg gjorde tingene meget svært for sig selv, ved at spille meget uengageret i egen zone og da Thomas Lillie havde samtidig en dårlig dag på kontoret, så var ingredienserne til en katastrofal periode tilstede.

Shane Hanna var første Rungstedspiller på tavlen med sin scoring til 1-0 efter syv minutters spil og herfra fulgte yderligere to scoringer inden for et par minutter, så stillingen var 3-0 efter 10 minutters spil.

Nichlas Hardt havde pucken på overlæggeren efter 12 miunutters spil, dommeren fløjtede for mål, men heldigivs for Esbjerg blev der efter videogennemgang, helt korrekt dømt "no goal".

Den kendelse gav energi til Energy-spillerne, der kort blomstrede op og skabte et par gode muligheder. Men i stedet for Esbjerg reducering kom Rungsted alligevel foran 4-0. En reducering fra udeholdet fulgte dog kort efter og så var Esbjerg også på tavlen, Wiley Sherman havde sidste stav på pucken.

Rungsted sluttede en mærkværdig periode af med en scoring til 5-1, som samtidig sendte Thomas Lillie på bænken i bytte for Mads Søgaard.

Hjemmeholdet indledte anden periode med en udvisning, kampens første. Den konverterede Esbjerg til en reducering til 5-2 ved Craig Puffer, der fik lidt for meget plads til at sende et håndledsskud ind bag Cristopher Nihlstorp.

Anden periode var generelt en rigtig god periode for udeholdet, der var det spilstyrende hold. Spillet flød bedre i offensiv zone og det tog lidt af farten af Rungsteds ellers hurtige offensive spil.

Esbjerg kunne dog ikke passere en velspillende Nihlstorp i målet mere end den ene gang i starten af anden periode, så på trods af en rigtig fin spillemæssigt anden periode var det stadig Rungsted, som havde en komfortabel føring med sig ind til tredje periode.

Tredje periode blev hvad man kan kalde en ørkenvandring. Der var stadig fint tempo i kampen, men det blev lige så stille og roligt ædt op af stillingskrigen, hvor især hjemmeholdet spillede simpelt og forsøgte at kontrollere uden at give for meget rum op i egen zone.

Esbjerg fik aldrig det offensive spil til at fungere hundrede procent og derfor kom de heller ikke tilbage i kampen. Søren Nielsen og Brady Shaw havde begge hen i mod slutningen store muligheder for at få reduceret yderligere, men afslutningerne var ikke skarpe nok til at passere en rigtig velspillende Cristopher Nihlstorp i hjemmeholdets mål.

Værd at bemærke er det også at Mads Søgaard efter sin indskiftning holdt målet rent for Esbjerg. Unge Søgaard reddede 10 skud i kampen og kom ind og skabte stabilitet i de bagerste rækker for Energy, der tabte for femte gang til Rungsted i indeværende sæson.

Herlev viste klassen i tredje periode, kræfterne slap op for Odense OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy