Vores reporter fra Metal Ligaen, Michael Kristensen, kommer med sine betragtninger fra det overståede Metal Final4, som igen blev afholdt i Aalborg

Landsholdsspilleren Mathias Bau var en nydelse at følge i gårsdagens Metal Final4 finale, og man kunne passende omdøbe Sparekassen Danmark Isarena til Bauhaus Arena. I hvert fald efter gårsdagens finale, hvor Mathias Bau var i en klasse for sig.

Han er hadet blandt fansene i Aalborg, men det rører ham tilsyneladende ingenting, og han bliver vel nærmest bare bedre og bedre, desto flere der er på nakken af ham.

”Tudefjæs” gjaldede det ned mod den store Bau på et tidspunkt i kampen, hvor landsholdsspilleren måtte til tælling, efter en hård nærkamp. Men det rørte ham en papkasse, og han blev fortjent matchvinder og pokalfighter.

Endnu et fantastisk arrangement af Aalborg Pirates organisationen, der gang på gang får sat rammerne for Metal Final4 højt i dansk ishockey. En begivenhed, aalborgenserne nu har arrangeret for femte år i træk, og med stor succes hver eneste gang.

Bemærk i øvrigt, at det har været forskellige vindere, de fem gange det har været afholdt i Aalborg. Første gang løb Rungsted med trofæet, efterfulgt af Frederikshavn White Hawks året efter. I 2021 var det Mario Simionis tropper fra SønderjyskE der kunne tage pokalen med hjem, i et mennesketomt Gigantium, hvor Covid 19 spøgede i det ganske land.

Sidste år tog Aalborg Pirates endelig titlen i egen hule, inden altså Herning Blue Fox i år kunne fejre sejren med deres medrejsende fans. De leverede en fed kulisse, sammen med de øvrige tre klubber der var kvalificeret til stævnet i år.

Metal Final4 er kommet for at blive i dansk ishockey, og spændingen om, hvem der kommer blandt de fire hold til slutkampene, gør intensiteten stor i Metal Ligaens første 16 spillerunder. 

Dansk ishockey kan være stolte af at have en så stor og spændende pokalturnering, som vi ikke ser ret mange andre steder i Europa. Der er kæmpe interesse fra fans, sponsorer og medier, og spillerne tager turneringen dybt alvorligt, ligesom organisationerne i de danske ishockeyklubber, sætter stor prestige i at kvalificere sig til Metal Final4. 

Tillykke til Herning. Og selvom de nok ikke er meget for det i Aalborg, så lyder Bauhaus Arena nu ikke helt dumt. I hvert fald på en aften som den i går, er det fortjent.

Jeg glæder mig allerede til næste år! 

 


GLAD LUKAS LUNDVALD: Vi gjorde det for hinanden GLAD MATHIAS BAU: En dejlig følelse at stå med pokalen