Et solidt Herning hold, med Mathias Bau som X factor, slog til, og vandt Metal Final4. Herlige scener i Sparekassen Danmark Isarena, hvor følelserne fik frit løb blandt spillere og fans.

Metal Final4 finale

Herning Blue Fox – Aalborg Pirates 4-2 (1-0,2-1,1-1)

Herning vandt fortjent Metal Final4, og fik revanche fra sidste års nederlag til Aalborg. En helt igennem forrygende finale, hvor Mathias Bau var i en klasse for sig, og leverede en formidabel præstation. Herning havde mere skarphed end Pirates, og deres powerplay var i allerhøjeste klasse i aften, med to scoringer, og flere andre farlige situationer i overtalsspillet.

Det var intenst, dramatisk, og fremragende underholdning fra første sekund i aftenens finale. Fansene i begge lejre leverede fantastisk stemning, og Sparekassen Danmark Isarena viste sig fra den bedste side.

Det gjorde de to mandskaber også. Herning bedst i indledningen, hvor man kunne fornemme noget nevøsitet hos Pirates spillerne. Eller så var det træthed, efter midnatsforestillingen i aftes, hvor den var tæt på midnat, før spillerne kom i bad efter semifinalesejren mod SønderjyskE.

Ben Carroll hang bagefter allerede inden der var spillet to minutter, og måtte tage en tur i straffeboksen. Herning leverede et fremragende powerplay, og der var bud efter George Sørensen målet. Phil Marinaccio tæt på med en god afslutning, og kort efter var han på spil igen. Denne gang afsluttede han ikke, men med en sukkerpasning fandt han en totalt fri Mads Christensen ved bagerste stolpe, og han havde let ved at sende pucken ind til midtjysk føring.

Det var hidsigt mellem de to hold, og især Mathias Bau og Julian Jakobsen var i vælten. De to havde et hårdt sammenstød, hvor Aalborg kaptajnen kortvarigt måtte ud og sunde sig. Den store Bau ramte ham rent i en tackling, og dommerne havde da heller ikke tænkt sig at gøre yderligere i den situation.

Men det tændte ligesom kampen for alvor, og Bau, som de elsker at hade i Aalborg, var flere gange involveret. En anden, Mathias From, burde have bragt rævene foran 2-0 kort efter. Han misbrugte dog den store mulighed, da han skød pucken over mål.

Efter knap otte minutter måtte Marinaccio en tur i straffeboksen, og nu havde piraterne muligheden for at komme mere med i opgøret. Det var dog et sjusket powerplay de fik stillet op, hvor pasningerne slet ikke lå hvor de skulle. Men det gav mere spil til de røde, og de fik testet Carruth i flere sekvenser. Amerikaneren fylder godt i målet, og der skal mere end dygtighed til at udplacere ham.

Med 6:09 tilbage troede de fleste at det var lykkedes. Pucken dansede på stregen, og ingen anede hvor den var. Herning fik raget kastanjerne ud af ilden, alt i mens jublen var begyndt at bryde ud i Sparekassen Danmark Isarena. Dommerne skulle ud og tjekke på video, men billederne viste ikke noget der indikerede at pucken havde været over stregen, og derfor stadig 1-0 til Herning.

Men det gav aalborggenserne troen på det kunne lade sig gøre, og Oscar Drugge var tæt på, da han fik pucken i slottet. Kvalificeret afslutning, men Carruth på plads. Samtidig kom Pirates i overtal, men det dræbte Herning lige så stille.

Mathias Bau måtte til afkøling i straffeboksen med ni sekunder tilbage af perioden, til stor glæde for hovedparten af fansene i arenaen. Bau forstod intet, og troede først at det var en Pirates spiller der skulle ud og sætte sig. Dommerne gik sammen, og efter en længere votering, endte det med at Bau kunne sætte sig i skammekrogen.

Derfor indledte piraterne med powerplay straks fra anden periodes begyndelse, men ud over et godt Patrick Björkstrand forsøg, var der ikke optræk til de store chancer. Det begyndte at blive mere hidsigt spillerne i mellem, og efter Herning var blevet fuldtallige, mistede Lasse Bo Knudsen hjelmen efter en lille rask brydekamp mens spillet var i gang. I forlængelsen af det, fik Jeppe Jul Korsgaard skabt meget plads til sig selv foran Carruth, afventede amerikanerens udfald, og med et fikst træk, fik han den plads han skulle have, og lagde skiven ind i netmaskerne til udligning. Flot mål af Jul Korsgaard, og så kunne jublen for alvor bryde løs.

Det var en kæmpe finale vi fik i aften, og begge hold havde virkelig stor ære af det. Uden tvivl de to bedste hold i Danmark for øjeblikket, og vi blev vidne til ishockey på meget højt niveau.

Oscar Drugge tog en udvisning efter godt seks minutter af perioden, og så kunne Herning komme i powerplay. Det er de giftige til, og akkurat som ved den første Aalborg udvisning, viste midtjyderne stor kvalitet. Bau med en genistreg, hvor han tog sagen i egen hånd, og med stor fart var han væk, fandt en fri Brett Perlini i slottet, som afsluttede sikkert. Ingen chance for en prisgivet George Sørensen, og 2-1 til ”Byens Rødder” som de kalder sig i Herning.

Dramatik for alvor efter små 12 minutter af perioden. Trevor Gooch blev idømt en stor straf, som skulle tjekkes efter på video. Dommerne brugte rigtig lang tid på at se den igennem, men de kom frem til at den store straf skulle reduceres til to minutters udvisning.

Igen var Herning i gang med et godt powerplay. Marinaccio, From og Bau binder det flot sammen, og især From havde flere muligheder i de to minutters overtal. Denne gang slap Pirates med skrækken, men Herning var bestemt ikke færdige.

Mathias Bau var en nydelse at følge, og med små fem minutter tilbage af perioden, udnyttede han pladsen. Der var spil 4 mod 4, grundet udvisninger til Jul Korsgaard og Marinaccio, og den store Herning forward kom i stor fart med pucken, og svingede den ind bag George Sørensen med et frækt håndledsskud. 3-1 til Herning i den formidable finalekamp.

Jeppe Jul Korsgaard virkede en anelse frustreret, og med 10 sekunder igen af perioden tog han en udvisning. Den tog Herning med ind i tredje periode, uden der dog kom noget ud af det. Her var spillet for langsomt, og Pirates havde nemmere ved at bryde det op den her gang.

Det var sådan lidt frem og tilbage herefter, men efter seks minutter kom der for alvor liv på lægterne igen. Ian Edmondson fik sendt skiven ind bag Carruth, og så svingede halstørklæderne bag målet, og troen var der igen hos fansene af de røde.

Der var stadig tænding på, og da Mathias Bau kort efter måtte tage tælling på isen, var der ingen nåde ”Tudefjæs” gjaldede det ned mod den langlemmede Herning forward, der spillede en fremragende kamp. Der er bare noget mellem Bau og Pirates fansene, og det er jo kun med til at bidrage til underholdningen.

Med 11 minutter igen måtte Oscar Drugge endnu en gang gå den tunge gang til straffeboksen. Igen stærkt Herning powerplay, hvor det vrimlede med chancer. Bau havde flere gode kvalificerede afslutninger, og George Sørensen tog fra, så midtjyderne ikke fik noget ud af anstrengelserne.

Spændingsniveauet var på sit højeste i det nordjyske her til aften, men aftenens bedste spiller slukkede nærmest lyset for Aalborg Pirates, da han med syv minutter igen scorede sit andet mål. Bau slap fri efter en pasning fra Mads Christensen, og han sendte pucken mellem benene på George Sørensen. Det lignede et lille matchvindermål, trods syv minutter tilbage at spille i.

Aalborg kom aldrig igen efter det, og der var stor stemning hos de medrejsende Herning fans, der igen endelig kunne triumfere, og se sine helte løfte pokalen. Selv ikke et sidste forsøg med at tage George Sørensen ud af kassen hjalp piraterne, som måtte tage til takke med andenpladsen.

Punktum på et flot Metal Final4 stævne, hvor Herning Blue Fox kan kalde sig pokalmester for første gang i det nye Final4 format.

GLAD MATHIAS BAU: En dejlig følelse at stå med pokalen Aalborg klar til stor hockeyfest