Svære odds for Herning, Rødovre og Herlev

Der skal skrives historie, hvis Herning, Rødovre og/eller Herlev skal videre til semifinalen.

De tre holds fællesnævner lige nu er, at de er bagud 0-3 mod de respektive modstandere, og er man det i dansk ishockey, er det historisk set umuligt at vende billedet.

Bedst af syv-systemet blev indført i 2003/04-sæsonen, og siden dengang er der intet dansk hold, der har formået at vende billedet med fire sejre i træk. 

Fire gange er det sket, at et hold har vendt 1-3 til 4-3, og tre gange har det såmænd været Herning Blue Fox, der i kvartfinalen mod Totempo HvIK (2008/09), finalen mod Odense (2011/12) og i kvartfinalen mod Rungsted gjorde det - næsten umulige - og tog en bedst af syv-serie tilbage fra 1-3 til sejr. 

En enkelt gang har Nordsjælland (Rungsted) formået at gå fra 1-3 til 4-3 i en serie, det var tilbage i 2005/06, hvor Frederikshavn var modstanderen, men ingen hold har altså skabt det store mirakel.

En gang skal jo være den første. 

Det var også første gang i bedst af syv-historien, at alle fire kvartfinaler åbnede med en 2-0-føring til alle topholdene.

Trækker vi lige de store linjer, så har NHL blot fire gange siden starten oplevet, at et hold er kommet fra 0-3 til 4-3. Så det kræver en absolut kraftpræstation og for nu at bruge den gamle kliché gælder det om at tage en enkelt kamp ad gangen.

 


RUNGSTED OG SØNDERJYSKE foreløbig sikret Europa-pladser RETRO: Morten startede med tre DM-guldmedaljer