Vi tager i den her sæson på bustur med Metal Liga-spillerne. Hvad har de i høretelefonerne, hvem sidder de sammen, hvordan tilbringer de timerne på tværs af landet? Dagens mand på sædet er SønderjyskE-backen Rasmus Lyø

Kan du huske den værste ishockey-bustur, du har haft og hvorfor var det den værste tur

I skal til Herlev i dag. Hvordan forbereder du dig, INDEN I skal af skal af sted og hvornår kører bussen en fredag som i dag?

På kampdage har vi altid morgentræning og derefter videomøde med hele holdet. I tidsrummet mellem træning og kamp går jeg en tur med min hund, inden vi møder ind til spisning kl. 13.00, og bussen kører herefter.

Hvem sidder du sammen med, og har du/I nogle ritualer på vejen?

Vi har alle to sæder, men på sædet ved siden af mig sidder Mads Lund. Vi fortæller gerne lidt jokes og gåder i bussen, inden vi altid, på de lange busture, skal have en lur. Lund foretrækker at sove på gulvet. Ud over at fortælle en god joke har vi ikke nogen ritualer på vejen til kamp. På vej hjem skal Lund dog altid tømme mine snacks, efter han har tømt sine egne.

Hvilke gadgets medbringer du på turen (både elektroniske og ikke-elektroniske) og hvilken musik hører du, hvilke film/serier ser du?

Jeg medbringer min telefon, høretelefoner og en hovedpude. Efter jeg har fået en lur, foretrækker jeg at se en film eller en serie. Jeg er lige nu i gang med serien Peaky Blinders.

Hvordan og hvad spiser du/I/holdet på vej til kamp og har I spisepauser/taktik/video i løbet af eftermiddagen?

Som nævnt har vi altid videomøde efter morgentræningen. Derefter tager vi hjem, hvis tiden tillader det, og møder i dag ind klokken 13.00 til spisning på Hotel Vojens. Hvis vi vinder udebanekampen, får vi ofte det samme at spise til næste udebanekamp, det er sportchefen, der er lidt overtroisk. Der er hver gang en god salatbar, pasta og så varierer kødet. Vi holder en pause på vejen til kamp, og altid på de samme tankstationer.

Når du kommer helt hjem med bussen, hvordan får du så ro i kroppen og får den rette nattesøvn også i forhold til at I skal spille allerede søndag igen?

Når jeg kommer helt hjem til Haderslev, og hvis der stadig er adrenalin i kroppen, så hænger jeg lidt ud med min hund, i håbet om, at han sover længe dagen efter, så jeg også kan få sovet ud.

Hvad har været din værste ishockeybustur?

Jeg har været rimeligt forskånet for slemme busture. De værste er gennemgående dem, hvor man er rigtig sent hjemme, og andre folk er ved at tage på arbejde.


Herning giver sæsondebut til Mark MacMillan Odense-træner: Lucas Bjerre-sagen påvirkede os