Finske Jukurit blev også en for stor mundfuld for et godt kæmpede Pirates-hold. Pirates tog en del udvisninger, og der blev kæmpet heroisk i boxplay, men offensivt var man ikke effektive nok, og Jukurit kunne tage sejren og de tre point med til Mikkeli.

Inden aftenens kamp havde både Aalborg Pirates og Jukurit Mikkeli tre point for en sejr, og det hold, der kunne tage tre point ville tage et skridt mod avancement fra gruppen. Dog ville begge hold stå overfor en svær opgave i de sidste to kampe i gruppespillet. Ingen ændringer i kæderne ved nogen af holdene til aftenens kamp, og derfor stillede Pirates igen op uden Mikkel Højbjerg.

Målmandsduellen stod mellem George Sørensen for Pirates og Frans Tuohimaa for Jukurit.

Da Pirates spillede mod Mikkeli i Finland gik der bare 23 sekunder fra kampstart, før Jukurit havde bragt sig foran. Der var fremgang denne gang, hvor der skulle gå lidt over to minutter, inden scoringen faldt. Oskar Drugge satsede ved offensiv blueline, og Jukurit kom afsted i en to mod en, hvor Niko Huuhtanen, der er draftet af Tampa Bay Lightning i NHL, kunne sende pucken ind bag George Sørensen.

Pirates kom til enkelte sporadiske muligheder, men det var Jukurit, der var mest i puckbesiddelse og i kontrol i store dele af perioden. Bl.a. danske Oliver Larsen havde muligheden, men George Sørensen fik reddet med en benparade.

Pirates fik lagt et pres på mål, men pucken hoppede og dansede omkring målstregen, men den ville ikke krydse stregen.
Mod slutningen af perioden var det Jukurit Mikkeli, der fik fordoblet føringen til 0-2, da Miikka Pitkänen tog pucken ind foran George
Sørensen og lagde pucken op i nettaget med baghånden uden chance for Pirates-målmanden.

Med under 10 sekunder af perioden blev Michal Kovařčík ramt på knæet af Lasse Bo Knudsen, hvilket bragte sindene en smule i kog hos et par af de finske spillere. Dommerne skulle lige ud at kigge på video af tacklingen, da de først havde vurderet den til en badebillet til Lasse Bo Knudsen.

Pirates startede 2. periode med et boxplay i fem minutter efter Lasse Bo Knudsens badebillet i slutningen af 1. periode. Boxplay kæmpede, hvor det var Pekka Jormakka, da han sendte pucken på undersiden af overliggeren. Med minut tilbage af Lasse Bos udvisning røg Oskar Drugge ud, og det blev også til en udvisning til Anders Koch for en høj stok. Boxplayet kæmpede heroisk foran George Sørensen og tog størstedelen af afslutningerne.

Efter 7.30 af 2. periode kunne Pirates endelig have fem spillere på isen på samme tid, da den første del af perioden blev spillet med enten tre eller fire spillere.

Efter Pirates havde haft en god periode, hvor de kom frem til enkelte chancer, så var det Jukurit, der kom på 0-3, da Pekka Jormakka blev sendt afsted alene mod mål. Han fintede Sørensen ned på isen, og lagde pucken sikkert op i det ene målhjørne.

Pirates fik endnu en udvisning mod sig, og følte bestemt ikke, at de havde dommerne på deres side efter flere manglende udvisninger til det finske hold.

Resten af perioden gav sporadiske chancer til begge hold, hvor det ikke lykkedes for nogen af dem at udnytte nogen af disse, så stillingen var 0-3 efter 2. periode.

Begge hold så ud til at have givet det meste i de første to perioder, og der virkede ikke til, at der var meget tilbage i tanken på holdene. Begge hold ville dog gerne sætte sig selv i respekt overfor hinanden, og der blev tacklet ud, når muligheden for det var til stede.

Der var chancer til begge hold i starten af perioden, hvor det var til at se, at hvis Pirates skulle have noget ud af det, så skulle der komme en tidlig reducering, hvilket var med til at lukke op i defensiven, hvor George Sørensen fik flere skud mod sig.
Trevor Gooch var tæt på at reducere midtvejs i perioden, men hans afslutning sad lige i maven på Tuohimaa i det finske mål. Med et par minutter igen på uret, var Jukurit tæt på at komme på 0-4, men pucken hoppede lige forbi mål.

Tiden løb af uret, og Pirates måtte sande, at man ikke havde marginalerne på deres side i aften, og man tilbragte for meget tid i udvisningsboksen.

Kampfakta:
Aalborg Pirates - Jukurit Mikkeli 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)
02:03 0-1 Niko Huuhtanen (Kovařčík)
18:06 0-2 Miikka Pitkänen (Puistola, Tuomaala)
29:28 0-3 Pekka Jormakka (Nässen)

Udvisninger:
Pirates: 1x5+20 min. (Lasse Bo Knudsen), 4x2 min.
Jukurit: 1x2 min.

Tilskuere: 1589

Asperup matchvinder med hattrick og OT-afgørelse Målmandsduellen afgjorde i Vojens