Patrick Galbraith stod under sædvanligt niveau, mens Lekkas var stærk i Odenses mål. Nieminen afgjorde

Målmandsduellen afgjorde i Vojens SønderjyskE-Odense Bulldogs 2-3 (1-0, 1-1, 0-1) 0-1

Kun godt 1800 tilskuere havde fundet vej til et tidligt topopgør i isligaen i Vojens denne eftermiddag. De fik til gengæld en underholdende match, hvor de to mandskabers keepere kom i fokus på godt og ondt.

Stefanos Lekkas viste skarphed og havde flere kampafgørende redninger, mens Patrick Galbraith blev skurken hos SønderjyskE.

Hjemmeholdet startede bedst ud. Højt tempo og højt pres kastede allerede efter bare tyve sekunders spil en stor chance af sig til Villiam Haag. En udvisning til gæsternes Sebastian Ehlers, gav værterne muligheden i fem mod fire, og igen var Haag tæt på, men Lekkas fik liggende akkurat afværget situationen.

Herefter var det fynboernes tur til at forsøge sig med overtalsspil, men Skvorcovs forsøg blev klaret af Patrick Galbraith. Generelt var det SønderjyskE der bestemte slagets gang, men uden det gav sig udslag på måltavlen.

Nærkampene tog til. Charlie Combs blev holdt fast af Gorm Topholt bag udeholdets mål. Amerikaneren forsøgte at rive sig løs, men fik i stedet plantet Topholts handske midt i ansigtet. Combs forsvarede sig, men straffen blev til publikums store utilfredshed delt lige med to minutter til hver.

Det kogte på isen og Gunnar Skvorcovs satte et alt for hårdt hit på Rasmus Lyø og røg i straffeboksen, efter en del tumult på isen.

Den udvisning var der blot gået lidt mere end et halvt minuts penge af, før Arturs Salija forløb sig med en cross-checking. Fem mod tre i en periode til SønderjyskE, der pressede godt på. Skvorcovs nåede akkurat tilbage på isen, før hjemmeholdet bragte sig foran.

Charlie Combs med 1-0-scoringen, da hans tværpasning ramte en Bulldogs spiller på vej i nettet. 11 sekunder resterede der af perioden og spørgsmålet var nu om det fysiske og til tider meget urene spil, fra især udeholdet, ville fortsætte fra anden periodes begyndelse.

Man kunne hurtigt se, der var skruet ned for hårdheden til de næste tyve minutter. Og samtidig blev kampen også mere tæt. Martin Eskildsen var tæt på med en afslutning fra kort afstand, men Lekkas var igen på plads.

I modsatte ende var det Martin Larsen, der fik lagt an til afslutning, men Galbraith fik klaret med stokhandsken. Ud af nærmest ingenting kom udligningen efter små syv minutter af perioden.

Sebastian Ehlers sendte et skud afsted. Ikke speciel hårdt eller velplaceret, men alligevel røg pucken under armen på Galbraith og kurede stille og roligt i mål.

Et drop af den ellers rutinerede keeper.

Spillet bølgede frem og tilbage. Mike Little med et riv snert forbi den ene opstander varslede, hvad der var i vente, nemlig en ny sønderjysk føring. Nikolaj Krag viste fint overblik, da han fandt Ahlberg helt umarkeret tæt under mål, og Ahlberg sendte køligt skiven i kassen.

Ikke lang tid efter var gæsterne tæt på at slå tilbage. Mathias Mølgaard helt fri efter et længere pres og en kikset sønderjysk udskiftning. Men denne gang var Galbraith på mærkerne.

Resten af perioden var afvekslende og fortsat i højt tempo. Med et lille halvt minut tilbage af perioden, røg Rasmus Lyø i boksen og dermed skulle værterne starte tredje periode med en spiller mindre på isen.

Det overtal klarede hjemmeholdet sig problemfrit ud af. Bulldogs skulle derfor stadig jagte udligningen, men det var fortsat sønderjyderne, der bed mest fra sig, som da Tjärnstrøm viste fine detaljer i power play.

Gæsterne virkede uskarpe i flere situationer og mistede lidt af det fokus, de havde vist i anden periode. Det kostede to udvisninger med kort mellemrum midt i perioden.

Først blandede keeper Lekkas sig vel rigeligt i spillet, da han væltede Anders Biel omkuld og kort efter måtte også Salija i skammekrogen. En gylden mulighed for hjemmeholdet til at lukke og slukke.

Men man forfaldt til de gamle vaner fra de seneste sæsoner og pucken blev varmet, uden det for alvor førte til farlige situationer.

Det gav fynboerne ny energi og de satte en slutspurt ind. Den virkede dog ikke til at bære frugt, men fik fornyet næring, da værterne blev ramt af en udvisning. Seks mod fire og Gunnar Skvorcovs sendte pucken mod mål med lige under to minutter igen. Og sørme om ikke den trillede over skulderen på Galbraith. 2-2. To fæle drop af Patrick Galbraith, der dermed indirekte kostede sit hold fuld gevinst.

Overtid skulle der til, og her viste gæsterne kynisk effektivitet, da de blot skulle bruge 12 sekunder til at sende bonus pointet til Fyn. Otto Nieminen trykkede resolut af og pucken strøg ind bag Galbraith, der på dagen kunne notere sig 13 redninger på kun 16 forsøg. To point til Bulldogs, der efter en dårlig første periode spillede sig op, men bestemt ikke var uheldige med at slippe fra kampen i Vojens med gevinsten. Lekkas var med afstand bedste spiller hos fynboerne, og var hovedaktøren bag gæsternes sejr.


Jukurit var også en for stor mundfuld for Aalborg OPTAKT: Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital