Bundholdet bed godt fra sig i Aalborg igen

Aalborg Pirates - Rødovre Mighty Bulls 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 1-0) Den sidste kamp i Metal Ligaen inden den første landsholdspause blev spillet i Sparekassen Danmark Isarena, hvor bundholdet, Rødovre Mighty Bulls, var på besøg.

Aalborg var klare favoritter til at vinde kampen, hvilket stillingen i Metal Ligaen var et klart bevis for, og kiggede man i historikken, så havde Aalborg vundet de seneste otte hjemmekampe mod Rødovre Mighty Bulls med en samlet målscore på 40-13. Så det var et Aalborghold, der stort set kun kunne skuffe mod et Rødovrehold, der havde alt at vinde, hvis der skulle point på kontoen, så man kunne komme tættere på en plads i slutspillet, hvor der var 11 point op til Rungsted Seier Capital og Odense Bulldogs.

Rødovre kæmpede bragt mod Aalborg og fik et point med hjem over Storebælt efter en solid indsats, hvor Rødovre i flere omgange fik stresset Aalborg til at lave fejl, og kun George Sørensen med flere store redninger holdt Pirates inde i kampen.

Aalborg var uden stadig Mikkel Højbjerg, Martin Højbjerg og Emil Marcussen, mens nytilkomne, Johan Skinnars, var blevet skadet til træning, så han stod ligeledes over. Rødovre havde igen backen, Lasse L. Carlsen, med efter at han havde stået over i de seneste kampe. Rødovre var stadig uden backen, Jonatan Nielsen, hvilket var den eneste mangel hos sjællandske gæster.

Målmandsduellen stod mellem George Sørensen for Aalborg og William Rørth for Rødovre. Forud for kampen blev oktober måneds bedste spiller for Pirates kåret, og æren tilfaldt fortjent Charlie Curti, der har spillet sig op efter, at han havde vænnet sig til de større baner i Europa.

Det var ikke til at se i starten af kampen, at det var top mod bund i Sparekassen Danmark Isarena, hvor Rødovre i flere omgange bed fra sig og kom til flere gode muligheder. Tættest var den tidligere Aalborgspiller, Jonathan Brinkman, hvor han blev grebet ud af George Sørensen. Aalborg fik lagt et pres på Rødovre, men afslutningerne sad lige på William Rørth, der igen havde fået chancen i målet til aftenens kamp.

Rødovre fik kampens første udvisning, da Olivier Dame-Malka sendte pucken direkte op i nettet bag mål, og det powerplay udnyttede Pirates til at komme på 1-0. Forud for målet var Thomas Spelling på jagt efter sit første mål i sæsonen, men det var Charlie Curti, der endte med at score målet. I opspillet flyttede man sig flot rundt, og man rykkede Rødovreboksen fra hinanden, og Curti havde masser af tid til at sende pucken i nettet.

Rødovre forsøgte at arbejde sig ind i kampen udfra en solid defensiv, der ikke tillod de helt store chancer i løbet af perioden.

1-0 til Aalborg efter en periode, hvor det var Aalborg, der måtte arbejde for chancerne mod et defensivt stærkt Rødovre.

I starten af 2. periode virkede det til, at Aalborg havde trykket på en tempoknap, da de kom på isen. Der var langt mere tempo over Aalborg, og Rødovre blev i flere omgange presset tilbage i egen zone. Aalborg havde flere gode muligheder, og selvom Rødovre havde et par muligheder i powerplay i den første del af perioden, så kom Rødovre ikke kom frem til de store muligheder, da Aalborgs boxplay spillede godt og lukkede ned for Rødovre.

Lige så godt, som Aalborg spillede de første ti minutter af perioden, ligeledes dårligt var de sidste ti minutter, hvor pasningerne ikke sad på bladet, og det gav Rødovre muligheden for at stresse Aalborgs opspil, hvor det kun var sporadisk, at der kom chancer til værterne.

Stadig 1-0 efter 2. periode, hvor Rødovre fik bidt sig bedre fast i den sidste del.

Rødovre fik den perfekte start på 3. periode, da Nicklas Carlsen fik skrabet pucken ind under George Sørensen, hvor Aalborgs defensiv ikke var fokuseret på spillerne, men mere kiggede på pucken. Det gav momentum til Rødovre, og som Aalborg spillede i store dele af 3. periode med upræcise afleveringer og sløset spil i egen zone, så lignede det mere, at Rødovre ville tage fra Aalborg med de tre point.

3. periode blev en mindre ørkenvandring, hvor begge hold ikke kunne nedbryde hinandens defensive spil, og Aalborg skød med en del løs krudt, hvor afslutningerne ikke sad indenfor rammen. Rødovre havde muligheder til at tage sejren, men George Sørensen var vågen i målet.

En smule dramatik mod slutningen af perioden, da Ryan Lowney og Lasse Bo Knudsen havde en mindre batajle efter fløjten havde lydt. Det kostede en udvisning til begge spillere, og det blev til 4mod4 spil. Det gav ikke nogle mål, og tiden løb af uret, og kampen endte 1-1 efter ordinær tid.

Efter bare 13 sekunders hamrede Aalborg-kaptajn Julian Jakobsen pucken i nettet til afgørelse til Pirates' fordel.

2-1 til hjemmeholdet, men med langt mere modstand end forventet. 


RETRO: Bjarnes liv er ishockey – og nu får sønnen debut på landsholdet Halme eller ej? Frederikshavn venter i spænding på mulighederne