Aalborg vandt for første gang i sæsonen over Herning

For fjerde gang i sæsonen mødtes Aalborg Pirates og Herning Blue Fox mandag aften og for første gang var det nordjyderne, der havde skøjten forrest.

Efter tre smalle Herning-sejre blev det 1-0 til nordjyderne i Sparekassen Danmark Isarena.

Kirill Kabanov blev matchvinder i en kamp, der blev nøjagtig så tæt som ventet, og kommer de to hold til at mødes i slutspillet til foråret, kan vi i den grad forvente en tæt serie.

Kampen blev afgjort allerede i det syvende minut, hvor Anders Koch skød på mål. Kirill Kabanov var først over en returpuck, og russeren satte 1-0-målet, der skulle vise sig at blive det eneste i kampen. Herning B

Begge hold havde fokus på et defensivt mindset i den resterende del af kampen.

Aalborg havde tre powerplay-muligheder, Herning havde to chancer i overtal i første periode, men ingen af holdene formåede at omsætte overtallet til scoringer.

Anden periode blev domineret af hjemmeholdet, der pressede heftigt på, men samtidig også formåede at passe på bagude.

Blue Fox-målmand Mac Carruth stod glimrende og holdt fast, så Herning holdt sig inde i kampen inden en tredje periode, hvor gæsterne fik mere fat i slutfasen. Naturligt nok.

Men i modsætning til tidligere opgør, så var det altså nu Aalborg, der kunne forsvare den hjem i slutfasen.

Gæsterne kom til Nordjylland uden Mathias Bau og Brett Perlini, mens Aalborg kom til kampen uden Ben Carroll og Patrick Bjorkstrand.

Aalborgs sejr betyder, at nordjyderne rykker tre point tættere på Herning Blue Fox. Pirates er ni point efter midtjyderne, men har også to kampe i hånden, og der er vel næppe tvivl om, at Pirates' ambition stadig er at spille med om førstepladsen i grundspilet.

OPTAKT: Odense Bulldogs-Herlev Eagles HETAG UGENS HOLD: Se hvem der er med lige her