Spillerne demonstrerede mod ny ligareform og flere udlændinge

Den schweiziske National League A tidligere kendt som Nationalliga A, men i begge tilfælde landets bedste række, står overfor en større reform. 

Ligaen har altid været kendt for få, men stærke udenlandske spillere, og holdene i den bedste række i Schweiz spiller for øjeblikket med fire imports som øverste grænse. Det har betydet, at de schweiziske spillere har stået med gode lønninger og gode vilkår, men nu er schweizerne i fare for at blive skubbet længere ned i hierarkiet.

Ligaen og ejerne i National League A har nemlig besluttet, at man fra sæsonen 2022/23 åbner op for syv udlændinge pr. mandskab og det afstedkom en meget opsigtsvækkende demonstration af de schweiziske spillere i lørdagens kampe.

Efter den første puck var smidt af dommeren, kørte samtlige spillere til boksen og blev stående i to minutter, inden spillet blev genoptaget på isen.

"Der Nachwuchs ist unsere Zukunft, die Fans unser Rückgrat und Eishockey unser Leben", stod der på bannere, som spillerne rullede ud. 

"Ungdommen er vores fremtid, fansene er vores rygrad og ishockey er vores liv", frit oversat.

De schweiziske spillere frygter færre job i den bedste række, dårligere plads til unge spillere med schweizisk pas og lavere lønninger, hvis antallet af imports stiger. Derfor har man sat aktionen i gang, men desværre for spillerne synes beslutningen at være uopsættelig, lyder det fra National League A-præsidenterne, der satser på, at den nye reform blandt andet vil formindske spilleromkostningerne, der er kendt som nogle af Europas højeste - lige i hælene på de bedste KHL-lønninger. 

 


White Hawks-direktør har et lille håb om 500 tilskuerne, men forhåbningerne er ikke store UGENS HOLD PÅ METALLIGAEN.DK - se hvem der er med