Mere om tirsdagens kamp i Bentax Isarena

Aalborg Pirates-Frederikshavn White Hawks 4-2

Skarp kulisse til matchen i aften, hvor en fyldt Bentax Isarena tog imod de to hold. Dejlig stemning i begge lejre.

Forinden havde der blandt meget været wrestling i forhallen. Al respekt for de involverede, men det var måske lige et niveau under Hulk Hogan og vennerne, som mange måske husker fra 80’erne og 90’erne, da det mystiske amerikanske fænomen fandt vores skærme.

George Sørensen blev inden kampen kåret til månedens spiller for september for Aalborg Pirates-mandskabet. Den klejne målmand har gjort det fremragende for nordjyderne efter skiftet tilbage fra Södertälje, hvor Sørensen i en periode var helt på toppen som en af Allsvenskans bedste målmænd.

Der var romantik på tavlen og på lægterne i Aalborg, hvor en ung mand friede til – og heldigvis fik – sin udkårne. Det betød i øvrigt, at kampen blev stoppet et par minutter vist nok midt i anden periode.

Det var den anden længere afbrydelse i kampen. Den første kom ved Aalborgs første scoring, hvor bamserne føg om ørerne på de 5000 tilskuere i den udsolgte hal i Aalborg.

De fik i øvrigt mere hurlumhej før kampen, hvor Aalborg-maskotten Kaptajn DingDong vandt en ”maskotkamp” over en fortyndet og vist også fingeret maskot fra Frederikshavn. Den rigtige høg var blevet hjemme i Frederikshavn, men egentlig ganske fine drillerier.

Aalborg-træner Garth Murray er en af dem, der har set ishockey fra øverste hylde. I sin tid som aktiv var han i NHL for både NY Rangers, Montreal, Phoenix (inden Arizona) og Florida. Alligevel betegner han stemningen i kampene mellem Aalborg og Frederikshavn som noget af det mest specielle, han har oplevet. Et længere interview med Murray er i vente en af de kommende dage her på Metalligaen.dk.

Det var anden gang i sæsonen, Aalborg vandt 4-2, og det var nærliggende at drage paralleller til den første kamp i Frederikshavn, der endte med samme cifre – også med to Aalborg-mål i den sidste del af kampen.

Dane Fox, Frederikshavns potentielle goalgetter, var ikke populær i slutfasen, da han brokkede sig til ekstra 10 minutter efter en crosschecking og dermed en badebillet. Hans diskussion fortsatte udenfor banen, hvor han udvekslede høfligheder med tilskuerne i Aalborgs mest fanatiske afsnit.

Kampnoter: Rundt om Esbjerg Energy-Odense Bulldogs Kampnoter: Rundt om Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox