Mere om fredagens kamp i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn-Esbjerg 7-1

En helt vild start på kampen i Frederikshavn. Blot 2:06 minutter gik der, før Mathias Seldrup blev skiftet ud. På det tidspunkt havde nordjyderne scoret to gange. Der gik yderligere fem minutter, så førte Frederikshavn 4-0 og effekten af målmandsudskiftningen var taget af.

Aleksandr Bumagin og Christopher Frederiksen har fundet ind i et blændende samarbejde. Det synes pludselig at klikke mellem russeren og danskeren. De udgør nu en af ligaens farligste duoer.

Også Søren Nielsen fik sat sig fast i tilskuernes bevidsthed i Frederikshavn i aftes. Den tidligere Odense- og Esbjerg-spiller var i den grad i hopla i kampen mod ”barndomsbyen”.

Sikke en nedtur for Esbjerg, der tog et alvorligt skridt ”tilbage” i kampen om at komme i Metal Final4. Det var i øvrigt Frederikshavns sjette sejr på stribe i grundspillet over Esbjerg.

Det gode for Esbjerg-truppen er, at der er mulighed for revanche allerede på søndag på hjemmebane. Det betyder nok også, at Mark Pederson er ”mild” ved sine spilleres ben trods den pauvre indsats i aftes.

"Vi vil have Esbjerg på isen", sang WH's fans, som også højlydt erklærede deres kærlighed til cheftræner Jari Pasanens veloplagte drenge, skriver Kanal Frederikshavn i en begejstret reportage fra gårsdagens kamp.

White Hawks nu har slået Herning, SønderjyskE og Esbjerg på bare seks dage. Vendelboerne ligner sammen med Aalborg Pirates de to første deltagere i Metal Final 4. I hvert fald har de to nordjyske mandskaber i den grad sat sig i førersædet.

Der var 1239 tilskuere i Nordjyske Bank Arena. Der er sikkert mange frederikshavnere, der har ærgret sig over, at de blev hjemme i sofaen.

Frederikshavn scorede tre gange i powerplay. Ganske sigende for spillets fordeling var det holdet på hælene, Esbjerg, der tog samtlige ni udvisninger i kampen. Også et faktum, Pederson skal have pillet ved inden søndagens retur.


Kampnoter: Rundt om Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls Brett Thompson kåret til TISSOT månedens spiller for september