SønderjyskE og Esbjerg tørner sammen i syd

Det er aldrig helt godt mellem SønderjyskE og Esbjerg, men de to gamle rivaler kan heller ikke undvære hinanden og de interne stridigheder, der altid har gjort kampene mellem de to mandskaber underholdende.

Ganske pudsigt er det, at Vojens/SønderjyskE-ikonet Jan Jensen i aften står ved Esbjerg-træner Jason Jaspers side i Energy-boksen. Jensen har tidligere været ansat som sportschef i Esbjerg IK, men det er første gang han står i modsat boks i en ligakamp. 

Det skal der nok komme drillerier ud af i løbet af sæsonen.

SønderjyskE spillede tirsdag aften i Odense og vandt 2-0 i en ganske jævnbyrdig, hvor den nye mand Mike Szmatula fik vist prøver på sin målfarlighed med en scoring.

Andre sønderjyske overskrifter var en Mathias Borring i fin form og en Mike Little, der så ud til virkelig at have fundet "sit gamle jeg" efter en sæson præget af skader.

Sønderjyderne lader op til CHL-kampene mod München og Zug 26. og 28. august, mens Esbjerg Energy har lidt længere tid til at forberede sig på Metal Liga-starten.

Esbjerg satser sædvanen tro nordamerikansk på importsiden, hvor Brown, Puffer og Downing alle er tidligere bekendte til Metal Ligaen og publikum i Vestjylland. 

På danskersiden er Thomas Lillie pt ubestridt førstemand efter duellen/samarbejdet med Søgaard i sidste sæson, mens det skal blive spændende at se nye danskere som Philip Schultz og Oscar Schulze agere i vestjysk farvand. 

Henrik Mærsk er vendt tilbage til klubben i meget mere rutineret opgave og er vel klar til at løfte et større ansvar i Esbjerg-truppen efter en del sæsoner i Sverige. 


Mark McNeill bliver Frederikshavns sjette import Revanchetid i Nordjylland: Gentager Frederikshavn sejren mod Aalborg?