Danmark slog ærkerivalerne og møder værterne klokken 20 i aften. Kampen vises på Metalligen.tv.

Det danske herrelandsholdet vandt fredag eftermiddag 6-4 over Norge i en underholdende og intensiv fight, hvor den danske offensiv glædede landstræner Mikael Gath.

- ​Vi skabte mange chancer i løbet af kampen og leverede en rigtig god indsats i offensiv zone. Afslutningerne var glimrende og vi spillede skarpt foran deres målmand. Jeg er også glad for, at vi gik fra 3-4 til 6-4 i tredje periode. Det er for mig et bevis på fin moral i truppen. I det hele taget har spillerne arbejdet godt her i Frankrig, siger han.

Matias Lassen og Patrick Russell scorede i første periode for Danmark, inden nordmændene fik reduceret i undertal lige inden pausen. Joachim Blichfeld scorede til 3-1 i anden periode, hvor Norges Thomas Olsen igen bragte spænding i kampen med Norges andet mål.

Ni minutter og 40 sekunder inde i tredje periode havde Norge vendt kampen og bragt sig foran 4-3, inden Danmark slog igen med en stærk slutspurt. Patrick Russell, Mathias From og til sidst Joachim Blichfeld, der scorede i tomt net efter nordmændene havde trukket målmanden ud.

- Der var helt sikkert også nogle ting, vi kan forbedre. Specielt i defensiven, hvor vi tog nogle dårlige beslutninger både med og uden puck, som kostede scoringer, siger Mikael Gath.

Danmark spiller finale i dag klokken 20 mod Frankrig. Kampen kan ses live på metalligaen.tv

OLAF ELLER: Arenaen er blevet et fæstning Finsk back forstærker Aalborg Pirates frem mod slutspillet