Der var drama for alle pengene, da Odense Bulldogs tog imod Esbjerg Energy i en kamp, der bølgede frem og tilbage. Afgørelsen faldt med godt syv minutter igen, da Mathias Mølgaard sendte et slagskud forbi Mathias Seldrup, og dermed sendte fynboerne op på tredjepladsen i Metal Ligaen.

Kampen fik en utroligt eksplosiv start, hvor begge hold indenfor det første halvandet minut havde en kæmpe chance for at bringe sig foran. Først da Andreas Grundtvig hamrede pucken på den nærmeste stolpe efter flot forarbejde af Phillip Schultz efter blot 40 sekunders spil. Lyden fra stolpen var knap nok ovre, før Odense kørte kontra, hvor Markus Jensen flot fandt Henry Hardarson foran mål, men Mathias Seldrup kom flot i vejen for Hardarsons afslutning.

Tempoet forsatte og i kampens første powerplay burde Odense have bragt sig foran, da Gunars Skvorcovs med fremragende overblik fandt en helt fri Otto Nieminen foran mål. Finnens afslutning fik Seldrup reddet, men returen endte hos Jesper Thornberg, som havde stort set frit mål. På mirakuløs vis kom Seldrup tilbage og lavede en sand verdensklasseredning.

Generelt var det Odense som dominerede kampen i de første ti minutter, hvor de forsatte med at skabe chancer og styre spillet, men efterhånden begyndte kampen at skifte karakter. Kampen blev mere fysisk i midtzonen, og det virkede til at passe Esbjerg fint, da de efterhånden begyndte at komme til flere lange angreb, dog uden de helt åbne målchancer.

Vi skulle fantastisk helt frem til det sidste minut af perioden før chancerne kom tilbage. Efter et langt angreb mod Odenses mål, lavede Grundtvig en drømmepasning på tværs af Odenses zone til Schultz. Schultz forsøgte at afslutte første gang, men Stefanos Lekkas med en smuk sideforflytning og redning med stokhandsken forhindrede en vestjysk føring inden pausen.

Ganske som i første periode var anden periode en ny livlig periode med chancer til begge hold. I starten var det Odense som i to powerplay kom fra til flere gode chancer. Her iblandt til Karlström og Otto Nieminen, som begge burde have bragt Odense i front med chancer tæt under mål.

Trods de gode takter fra Odenses tre powerplay var det ikke resulterede i et mål, og den manglende kynisme i fynboernes powerplay viste gæsterne i deres første forsøg.

På blot syv sekunder fik Casey Gilling styret en flot aflevering fra Søren Nielsen op i nettaget bag en chanceløs Stefanos Lekkas og gav gæsterne kampens første mål.

Hjemmeholdet skulle bruge de næste par minutter på at ryste forskrækkelsen af sig, og i de efterfølgende minutter satte Esbjerg sig på tingene. Der var flere chancer, men i stedet for at en ny scoring til gæsterne slog hjemmeholdet kontra.

Otto Nieminen forsøget at sende en tværpasning ind foran mål, som blev delvist blokeret på vejen. Returen fik Sebastian Ehlers fat i, og efter en fræk droppasning tilbage i målfeltet fra Ehlers kunne Arturs Salija let sende pucken i nettet.

Odenses målsang fra udligningen var knap nok færdig, da Odense Bulldogs blot ni sekunder senere bragte sig foran med 2-1. Efter faceoffen fik Odense lagt pucken dybt i Esbjergs zone, og her kom ligaens topscorer Gunars Skvorcovs først på pucken. Uden at tøve gik han på mål, og fik i to omgange lagt pucken ind under Seldrup i målet.

Pludselig gyngede Spar Nord Arena igen, men bedst som begge hold var på vej til pause led stemningen et knæk, da Esbjerg fik udlignet kampen med blot 10 sekunder tilbage af anden periode. Et skud fra Phillip Schultz blev styret ned i isen af Andreas Grundtvig, og snød Lekkas i målet.

Med stillingen helt lige inden de sidste 20 minutter, var det ganske som forventet en langt mere afventende start på tredje periode, hvor første chance først kom efter fem minutters spil. Oliver True sendte en lav afslutning afsted mod mål, hvilket gav en retur som Nicolai Weichel var først over, men Seldrup kom flot tilbage og reddede på spektakulær vis.

Esbjerg ville også være med, og med ti minutter igen var Rasmus Bjerrum utroligt tæt på at give gæsterne en ny føring. En løs puck endte på bladet af Bjerrum som stod helt fri i slottet. Herfra sendte han et kraftfuldt slagskud afsted, men Stefanos Lekkas kom glimrende ud af sit mål, og lavede sin største redning i kampen.

Kampens afgørende moment kom med syv minutter igen. Efter et langt pres fra Esbjerg, hvor Søren Nielsen blandt andet var tæt på inden foran mål, men lige nøjagtigt ikke fik fart på sin afslutning. I stedet for en scoring til gæsterne slog Mathias Mølgaard til på en kontra. Mølgaard kom først over en løs puck i Odenses zone, og kørte selv pucken hele vejen ind i Esbjergs zone, hvor han hamrede pucken op i det fjerneste målhjørne

Odense pres i de næste minutter med store chancer til blandt andre Otto Nieminen, men Mathias Seldrup holdt gæsterne inde i opgøret og i de døende sekunder, hvor Esbjerg satsede hele butikken, var de millimeter fra en udligning.

Et skud blev styret af Phillip Schultz og Lekkas kunne blot halvklare, hvilket gav en returpuck, som trillede snært forbi den fjerneste stolpe. Tættere kom gæsterne ikke og dermed tog Odense Bulldogs sin første sejr over Esbjerg Energy i denne sæson.

OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox OPTAKT: Odense Bulldogs-Esbjerg Energy