Metal Liga-redaktør Michael Søvsø smider skarpe danskere i puljen og

Det er lige over halvvejs i grundspillet og derfor kan man med rette gøre halvvejsstatus i Metal Ligaen. Her udpeger vi ni danskere, der i den grad har gjort sig positivt bemærket hos de forskellige Metal Liga-klubber.

Vi begynder hos den øjeblikket etter fra Aalborg Pirates, hvor mange dygtige danske spillere har gjort sig bemærket op gennem sæsonen. Tobias Ladehoff tog teten i begyndelsen, men en stærk konstant har været Patrick Bjorkstrand, der har vist som en fremragende investering for Aalborg. Han fylder over hele banen og er en producerende klassespiller, der agerer fremragende både offensivt og defensivt. Foreløbig 13 mål og 19 assister.

Han forfølges i tabellen og på topscorerlisten af Herning Blue Fox-forwarden Mathias Bau Hansen, som slet ikke er til at komme udenom, når vi taler Blue Fox. Mathias Bau Hansen er ligesom Bjorkstrand en kæmpe drivkraft for Herning, der er to forskellige hold med og uden Bau. Evnen til at skabe plads, holde i pucken og ikke mindst afslutte gør Bau til et kernevåben for midtjyderne. 

Vi bliver nødt til at blive i "veteranernes verden", når vi kigger på SønderjyskE på tredjepladsen. Steffen Frank har nemlig også været en dominerende skikkelse for de lyseblå og har i alle spillets facetter ageret rutineret og smart. Har scoret afgørende mål og igen vist sig som en solid ledertype for SønderjyskE. Hans værdi for SønderjyskE-mandskabet kan slet ikke overvurderes. Topscorer med 22 point.

Nu er det ikke fordi, at topscoreren er "seedet" til den her lille midtvejskåring, men det er svært at komme udenom Lucas Andersen for Frederikshavn White Hawks. Han har fået et kæmpe gennembrud i denne sæson og har lavet hele 28 point. Iskold i sine afslutninger, som han vist for nylig i Odense. Sikke en sæson for Andersen, der i Frederikshavn-regi forfølges tæt af Mathias Seldrup, der har vogtet målet fremragende, mens Galansky har været væk. På den plads har White Hawks et luksusproblem. 

Hos Esbjerg er det ligeledes vanskeligt at komme udenom topscoreren, der skiller sig markant ud. Felix Scheel har været her, der og allevegne for vestjyderne, når kampene er blevet afgjort og han står med sine 33 point lige nu som topscorer i hele Metal Ligaen. Scheel er en ægte målræv, et kattedyr, der lurer konstant - og han står altså det rette sted næsten hver gang. 

Det er på tide at hylde en af de "unsung heroes", når vi rammer de forsvarende danske mestre fra Rungsted, der har været igennem et efterår med et hav af skader. En konstant midt i det hav har været Daniel Madsen, der ganske enkelt har stillet op, hvor træneren har ønsket det. Ligegyldig hvilken kæde eller position, har han leveret et flot niveau og står med 12 point og ikke mindst en plus/minus på 11, som er suverænt bedst hos Rungsted. 

Vi skal til Herlev, hvor det er vanskeligt at komme udenom Matthias Asperup, der i den grad har været stærk i samarbejdet med ørnenes stærke importspillere. Asperup er blevet langt mere voksen i sit spil siden skiftet til Herlev, og er en af Metal Ligaens stærkeste danske angribere overhovedet. Masser af godt arbejdet og god produktion oveni. Samarbejdet med Jonsson er af yderste vigtighed for Herlev Eagles. Også pluspoint til de to backer Daniel Baastrup-Andersen og Lasse Mortensen, der tager gigantiske mængder istid og arbejder hårdt. 

Hos Odense Bulldogs har vi to spillere, der kandiderer til "titlen". Nicolai Weichel har som ny kaptajn virkelig taget ansvar både offensivt og defensivt og løftet sit spil med flere længder. Det samme har "vinderen" Sebastian Ehlers, der efter en forfærdelig sæson i fjor virkelig har taget staven i den anden hånd - både som kreatør og afslutter. Har spillet sig ind som sikker førstecenter hos Bulldogs. 

Rødovre Mighty Bulls har kæmpet hårdt gennem hele sæsonen og det bliver en stor jagt på ottendepladsen for Magnus Sundquist og co. i de kommende måneder. De danske spillere har på skift vist sig frem og en spiller som Jonathan Brinkman kandiderer til at være "vinder" her. Men William Rørth - på trods af, at han kun er noteret for syv kampe - kårer vi til Rødovres topdansker i efteråret. Desværre skadet, men indtil da en redningsprocent på over 92 trods svære arbejdsbetingelser. Holdt både Aalborg og Herning på 1-1 i ordinær spilletid med flotte præstationer. 


U20-LANDSHOLDET reddede sig heldigvis i sidste øjeblik - farvel til Eller COVID19: Her er Metal Ligaens reglement