Olaf Ellers tropper klarede ærterne i Hørsholm mod Ungarn

Det var en vigtig sejr for dansk ishockey søndag eftermiddag.

At dansk ishockeys ældste juniorer internationalt matches på så højt niveau som overhovedet er nemlig uhyre vigtigt, og det var lige netop det, der blev bevaret, da Danmark vandt 4-0 over Ungarn i Hørsholm.

En svær mental kamp for danskerne, der var under et langt tungere pres end gæsterne, der havde alt at vinde i Bitcoin Arena, hvilket man godt kunne fornemme i kampens første 10 minutter, hvor Dan

Danmark var i problemer mod et fremadstormende gæstehold. Det var nervøst, men danskerne fandt sig selv.

Den første og meget vigtige scoring blev sat ind af Albert Schioldan i første periode. Han blev assisteret af Oskar Mølgaard og Andreas Nielsson.
Tre kvarter inde i kampen kom det meget vigtige andet danske mål. Kasper Larsen hamrede den ind på assist fra Marcus Almquist i powerplay, og det lignede en afgørelse på kampen. Det var det også. Danskerne så sig aldrig tilbage.

10 minutter før tid scorede Andreas Nielsson, såmænd for danskerne, da han først over en retur. Frederik Brændgaard satte 4-0-scoringen i powerplay efter fint oplæg af Kasper Larsen og lukkede og slukkede dermed al tvivl om dansk deltagelse i næste sæsons Division IA.

Kampen var også speciel, fordi Olaf Eller efter hele 11 sæsoner i alt som U20-landstræner, heraf de seneste ni sæsoner i træk, takkede af, og det heldigvis med en sejr. Olaf Eller er en institution i dansk ishockey, og han formåede at føre U20-landsholdet til VM-kvartfinale hele tre gange på stribe.

Højdepunktet var femtepladsen i 2016/17-sæsonen, hvor Danmark slog de forsvarende mestre fra Finland i puljen og først måtte se sig stoppet af Rusland i kvarten. Det betød en femteplads, som var Danmarks bedste placering nogensinde ved en VM-turnering, alle kategorier. Året forinden var Danmark blot 44 sekunder fra at vinde kvartfinalen mod Rusland, men tabte 3-4 efter straffeslag. Olaf Eller har sat gigantiske aftryk og afløses nu af Jens Nielsen som U20-landstræner.

Shawn O'Donnell stopper i SønderjyskE Ishockey METAL LIGAEN: Ni danskere, der har gjort sig stærkt bemærket i efteråret