Masser af passion i første del af vores fan-serie her på Metalligaen.dk - i dag besøger vi Christian Schoubye i Rungsted

Balkan-stemning i Rungsted midt Coronatiden. Passer det helt sammen? Måske ikke, og så alligevel en smule.

For Balkan-stemning var, hvad Christian Schoubye forsøgte at skabe 24. november, hvor hans yndlinge fra Rungsted var i gang med et comebackforsøg i hjemmekampen mod Herning. Nichlas Hardt havde netop scoret til 2-3 for Rungsted, og Herning-træner Ben Cooper tog timeout. Og Christian Schoubye forsøgte at tage fat og råbe tribunen op. Og lige i det moment er han altså fanget på ovenstående billede.

- Min bror og jeg har plads lige bag Hernings bænk, og jeg husker tydeligt, hvad der skete, da billedet blev taget. Herning tog timeout, og vi forsøgte simpelthen lige at lave noget ”Balkan-stemning” i det moment for at forstyrre dem mest muligt. Vi skulle have skreget nogle frustrationer ud efter de to første perioder, og jeg tror faktisk, vi fik lavet noget god larm, griner Christian Schoubye i telefonen.

Noget tyder på, at det lykkedes. Efter kampen sagde Anders Poulsen nemlig til Hockeymagasinet.dk:

- Tilskuerne larmede temmelig meget lige bag vores boks, så jeg kunne faktisk ikke høre, hvad der blev sagt. Men jeg vil tro, at det handlede om, at vi skulle bevare roen og fortsætte med at spille, som vi havde aftalt på forhånd.

- Ha-ha, det er da virkelig en ære, at Anders Poulsen sagde det. Ham har jeg den største respekt for. Vi tager det som en cadeau, siger Christian Schoubye.

Han er en af de fans, der som mangeårig sæsonkortholder på siddepladserne i Bitcoin Arena, har haft mulighed for at de fleste kampe i Rungsted i denne sæson.

- Hallen er ikke så stor, så det føles ikke så tomt, selv om der er få tilskuere. Men selvfølgelig hjælper det ikke på atmosfæren, at der er meget få folk på vores stemningstribune. Men der bliver trods alt sunget og trommet lidt. Og hockeyen er der jo ikke noget galt med lige nu. Der er mange gode hold i ligaen, siger Rungsted-supporteren.

Christian Schoubye så sine første ishockeykampe i 10 års-alderen, men familien flyttede til Solrød Strand, og han mistede derefter kontakten med ishockey i en længere årrække. Den blev genfundet sammen med faderen i 2015, hvor de to fik generhvervet pladserne via et par sæsonkort.

- Min far fik desværre kræft i 2016 og døde, men min bror overtog sæsonkortet, og vi har siddet sammen siden dengang. Det er familiens pladser, og vi har også været rundt på alle udebanerne, når det er muligt at låne en bil og få en på opleveren. Og det har jo været store år på det seneste, siger Christian Schoubye.

Den største kamp var for hans vedkommende Metal Cup-finalen i 2019, hvor Rungsted vendte 1-2 til 3-2 mod Frederikshavn i kampens absolutte slutfase.

- Det var en kæmpe følelsesudbrud. Tyler Fiddler udlignede og vi havde knapt nået at juble, så scorede Persson. Det var helt skørt, siger Christian Schoubye, der i dag er bosat i København.

Hvad har fået dig til at holde så meget af ishockeyen?

- Sporten er så intens og indeholder fysik kombineret med stor teknisk kunnen. Den tager det bedste fra europæisk og amerikansk sport og blander sammen. Der bliver scoret mål, men ikke for mange mål og der sker tilpas meget til, at du ikke kan fjerne øjnene fra kampen. Det er superintenst, og man bliver jo bare ramt, når man først har været der, siger han.


OPTAKT: Frederikshavn-SønderjyskE Frustration hos Herning-træner efter nederlag i Frederikshavn