Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn blev nærmest "genfødt" i weekenden med to sejre over Herlev og Herning, og kommer derfor ind til kampen i aften mod SønderjyskE med stor optimisme.

- Det blev lidt for spændende til sidst, og vi havde svært ved at modstå deres pres i tredje periode, men det endte med en god sejr, siger White Hawks-målmand Mathias Seldrup til Herning Folkeblad om søndagens 3-2-sejr til frederikshavnerne over Blue Fox.

Her førte White Hawks 3-0 efter to bundsolide perioder, og nordjyderne ser ud til at have fundet strukturen i spillet igen - og det er ganske imponerende, at kampene er vundet uden to af hjørnestenene, Aleksandr Bumagin og Justin Shugg.

Da SønderjyskE senest var i Frederikshavn, var det altså i den underlige kamp, hvor sønderjyderne førte 5-1, men tabte 7-5 efter en Wild West-tredje periode. i aften kommer SønderjyskE for at forsvare top fire-placeringen.

SønderjyskE er to et halvt point foran både Frederikshavn og Herning i tabellen og kommer med et nederlag mod Esbjerg fra fredag aften som seneste match.

- Det var ikke nogen dårlig kamp, men vi tillod alt for mange nemme mål imod os, konstaterede træner Mario Simioni til Der Nordschleswiger efter kampen i det vestjyske.

Skader/karantæner: Her manglede sønderjyderne Daniel Galbraith, Matt Prapavessis og Mikkel Jensen, mens Frederikshavn altså gennemførte weekenden uden Bumagin og Shugg.

Det forventer vi: Tæt, defensiv match mellem to trænere, der har stor respekt for hinanden og kræver taktisk disciplin. Det vil være overraskende, hvis vi skal op på 12 mål som senest i Nordjyske Bank Arena.

Historikken: Netop 7-5-kampen tilbage i slutningen af oktober fremstår som en af sæsonens mest kuriøse. Frederikshavn kom bagud 1-5 i begyndelsen af tredje periode, men vendte kampen med seks scoringer. 48 timer senere vandt SønderjyskE 4-0 over White Hawks i Frøs Arena.

Hold øje med: Gorm Topholt spillede sig ind på ugens hold, men en mand som Joachim Blichfeld venter også bare på kampen, hvor det virkelig ruller for ham. Hos SønderjyskE har Yannick Vedel ikke scoret i hele november. Måske varsler december nye tider for forwarden?

Statistikken: SønderjyskE vandt kun 38 procent af faceoffs mod Esbjerg fredag aften. Frederikshavn tillod kun 21 skud på mål søndag mod Herning.

OPTAKT: Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital Metal Ligaens FANS: Balkan-stemning i Rungsted