Fynboerne smed igen en føring, men vandt i straffeslag i Spar Nord Arena

Herlev Eagles-Odense Bulldogs 3-4 (1-3,0-0,2-0) 0-0,0-1

Vigtigt bonuspoint til de fynske hunde i eftermiddag i Herlev, hvor 275 tilskuere overværede en ganske underholdende match, der i hvert fald var fyldt med spænding og et stærkt Herlev-comeback i tredje periode.

Det var dog fynboerne, der var bedst fra start. Mikkel Hansen scorede for nylig mod Esbjerg og han havde måske fået smag for mere, for han stødte med frem tidligt i kampen og sagde ja tak til en glimrende tværpasning fra Mathias Mølgaard.

10 minutter inde i første periode fik Jonatan Tanus alt for meget plads foran Herlev-målet og kunne vise sine målscorerkvaliteter frem med en sikker afslutning.

Makkerparret Joseph Jonsson og Matthias Asperup - tilbage efter at være udgået i Vojens fredag - var farligt i dag. Jonsson lagde en puck på mål, Asperup kvitterede med en styring. Herlev var tilbage i kampen ved 1-2, men inden første periode.

Det var målløst i anden periode med et Molge/Hardarson-slagsmål til afslutning, og spørgsmålet var, om Herlev Eagles efter to kampe på to dage og en kort pause havde kræfter til et comeback. Det havde hjemmeholdet, og igen var det "firmaet" Jonsson/Asperup, der slog til.

Jonsson stod for en "überlækker" detalje, da han med yderste elegance tog en pasning fra Alexander Lindqvist-Hansen med og passerede Rasmus Simonsen med et snævert træk gennem egne ben, inden han lagde en tværpasning ind til Asperup, der hamrede pucken i kassen til 2-3. Herlev lugtede comeback.

Jonsson var på spil igen bare 28 sekunder senere - der var spillet fem minutter af tredje periode. Han snuppede en puck fra Sebastian Ehlers på defensiv blå linje og kom af sted. Jonsson skød på mål, returen røg direkte ud til Asperup, der klappede til den og udlignede til 3-3.

Den stilling holdt frem til straffeslagene, hvor Gorm Topholt satte den afgørende scoring for fynboerne, der dermed kunne drage hjem med smil på læberne. Også Oliver True scorede for Bulldogs.

OPTAKT: Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls GALLERI: SKARPE SKUD fra Odense-Herlev