Kampstart 19:00 i Sparekassen Danmark Isarena

To hold ligger i toppen af Metal Ligaen med 43 point, og de mødes i aften. 

Herning Blue Fox tager imod Aalborg Pirates i en ægte "seriefinal", som svenskerne plejer at sige, når etteren og toeren tørner sammen.

Herlig konstellation på dette tidspunkt af sæsonen, hvor de to første opgør indikerer, at vi får noget helt tæt på isen i aften igen i Herning.

Aalborg vandt det første opgør med 3-2 i Herning, men Herning tog revanche med de samme cifre - efter overtid - i Aalborg. 

Vi har en match mellem Pekka Tirkkonens mere solide Herning-hold, der er taktisk velfunderet, men ikke så "frit" spillende, som Aalborgs angrebsivrige mandskab, hvor fire kæder alle er målfarlige. 

- Det bliver en rigtig god test for os at møde et rigtigt stærkt spillende Aalborg hold i Gigantium. Sidst vi spillede mod dem deroppe, spillede vi en rigtig god disciplineret kamp med meget få fejl. Den opskrift har vi brug for at gentage hvis vi skal have en chance for at få point med fra det nordjyske, siger Herning-sportschef Martin Struzinski.

- Vi forventer de kommer med et stort tryk fra start, så starten for os bliver vigtig at kunne modstå og håber derefter vi kan arbejde dem ned over 60 minutter, lyder det fra Herning-sportschefen. 

Aalborg kommer fra et hidsigt opgør i Esbjerg, som blev tabt 4-5 i Granly Hockey Arena. En kamp, hvor begge hold kom med en hidsig offensiv, og hvor Pirates flere gange viste, at holdet kan skrue op i et tempo, hvor de andre hold i Metal Ligaen har svært ved at følge med. 

Det forventer vi: At det offensive Aalborg-mandskab kommer til at arbejde mod et taktisk stærkt funderet Herning-mandskab. Det kan blive vigtigt, hvem der først får hul på bylden.

Hold øje med: Patrick Bjorkstrand har været en formidabel motor for Aalborg i indeværende sæson og med sin styrke og kreativitet er han en af nøglerne til at bryde Hernings defensiv op. Hos Herning spillede Mads Christensen en fin kamp for nylig mod Esbjerg og understreger igen, at hans sæson allerede nu er langt bedre end den i fjor. 

Skader/karantæner: Hernings hjemmeside melder Mathias Bau Hansen tvivlsom og sygdom hos Mads Christensen og Jakob Jessen. Aalborg var i Esbjerg uden Jonas Wilquin, Jacob Møller Jensen og Emil Marcussen. 

De indbyrdes kampe: Gav altså en sejr på 3-2 til Aalborg i det første indbyrdes opgør, mens Hernings vendte bøtten i returopgøret. 

Statistikken: Samtidig med, at det er en duel mellem nummer et to i tabellen, så er det også en duel mellem nummer et og to på formbarometeret. Aalborg har 11 point i de seneste fem kampe, Herning 10 point. 

 

 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Frederikshavn White Hawks Jakob Jessen snupper yderligere tre sæsoner i Herning