Kampstart 19:00 i Bentax Isarena

Aalborg Pirates fik vendt skuden søndag mod Esbjerg, hvor holdet spillede en glimrende kamp i Esbjerg, som nordjyderne plejer at have stort besvær med. Derfor var det et skud energi at vende 0-2 i Granly Hockey Arena søndag eftermiddag, og efter en række kampe, hvor det er gået lidt op og ned, håber assisterende træner Ronny Larsen nu på stabilitet i geledderne.

- Januar har ikke været så god, men jeg synes, vi viste rigtig flot moral i Esbjerg. Vi spillede virkelig god ishockey i de første to perioder. Det lignede lidt takterne fra efteråret, og selvfølgelig håber vi, at det her var vendepunktet for os, sagde han til Nordjyske efter kampen.

Kampen mod Rødovre i aften skal bruges til at cementere førstepladsen i tabellen, men mon ikke også træner Garth Murray arbejder på at få de optimale kædesammensætninger på plads?

Rødovre kom godt ud fra søndagens kamp og vandt 4-3 over SønderjyskE på trods af en skadesliste, der bliver ved at være vanvittig lang. Imponerende, at Rødovre fortsætter med at hente point hjemme på trods af problemerne.

På udebane kniber det mere. Efter Odense (7 point) er Rødovre med 13 point det suverænt dårligste hold på fremmed is blandt de otte øvrige mandskaber. Det er i hvert fald en svaghed, som Mighty Bulls skal arbejde med inden slutspilet.

Hold øje med: Rødovre-målmændene har på hjemmebane haft en evne til at stå godt mod Aalborg, og det kræver en superkamp af O’Connor, hvis Mighty Bulls skal vinde i aften, hvor han kommer til at stå overfor et opsat Aalborg-angreb med matchvinderen fra straffeslagene søndag, Olivier Hinse, i spidsen.

Skader/karantæner: Matthias Asperup, Nicklas Carlsen, Kasper Larsen, Jonas Sass, Kasper Jensen, Miro Keskitalo, Teemu Virtala, Thomas Olsen og Christoffer Frænell var ude søndag for Rødovre, mens Aalborg manglede Sebastian Bergholt, Victor Panelin-Borg, Julian Jakobsen, Marcus Pedersen og Felix Scheel mod Esbjerg.

Historikken: Fire kampe har de to hold spillet, og i alle fire kampe er det blevet til hjemmesejre. Rødovre har vundet smalt – 2-1 og 2-0 – på hjemmebane, mens det er blevet 7-3 og 4-1 til Aalborg i Bentax Isarena.

Det forventer vi: Tungt pres mod Rødovre-målet fra start, og det bliver svært for gæsterne at modstå trykket i Bentax Isarena i aften. Aalborg er storfavorit.

Statistikken: Rødovre har to sejre i træk, og har en enkelt gang i sæsonen været oppe på tre på stribe. Det var helt tilbage i november. Aalborg er med syv point i fem kampe uvanligt langt nede på det korte formbarometer, men læg mærke til, at Aalborg på trods af, at man ”fornemmer”, at holdet har været i en krise, blot har tabt en enkelt kamp af otte i 2020 i ordinær tid. To sejre, fem uafgjorte og et enkelt nederlag lyder statistikken, hvis man tager forlængelse og straffe væk.


Luka Vidmar kan debutere for SønderjyskE i aften OPTAKT: SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks