Kampstart 19:00 i Bentax Isarena

Inciterende duel mellem Metal Ligaens nummer et og to for øjeblikket og to "stormagter" lige nu i dansk ishockey. 

Rungsted er forsvarende mester, Aalborg vandt året forinden, og de to hold har snuppet fem af de seneste seks titler i dansk ishockey. 

Nu mødes de for tredje gang i indeværende sæson - de to øvrige opgør er endt med klare hjemmesejre både i Aalborg og Rungsted. 

Derfor er der fordel Aalborg i aften. Aalborg-målmand George Sørensen, der har været fremragende i hele denne sæson, giver i Nordjyske sin analyse af matchen i aften som rammer vældig godt - også, hvis man tager de objektive briller på.

- Rungsted startede sløvt ud, men de har godt nok ramt formen de sidste 10 kampe. Vi havde problemer mod deres powerplay i sidste kamp, hvor de med Mattias Persson har en rigtig powerplay-specialist. Det er vigtigt, at vi får lukket ned for den del, hvis vi skal tage sejren, lyder analysen fra George Sørensen.

Rungsted kommer til kampen med 12 point i de seneste fem kampe og er dermed etter på formbarometeret. Aalborg har ni point i de seneste fem kampe. 

Historikken: Lad os bare sige, at tendensen peger på hjemmesejr. Hvis vi trækker Rungsteds sejr i Aalborg i sidste sæsons Metal Final4 fra, er de seneste otte Metal Liga-opgør endt med hjemmesejr. 

Statistikken: Rungsted har hele syv spillere blandt de 20 mest pointscorende spillere i Metal Ligaen. Aalborgs stærke offensiv fordeler sig lidt mere bredt med Thomas Spelling og Pierre-Olivier Morin som "de eneste" i top 20. 

Det forventer vi: Et offensivt, underholdende opgør, der nødvendigvis - med statistikken in mente - må have Aalborg som klejn favorit. Hjemmeholdet plejer at vinde, og Aalborg har 24 point i otte kampe i Bentax Isarena i denne sæson. 

Skader/karantæner: Vi nulstiller her efter pausen, men forventer at både Felix Scheel og Juuso Pulli (begge var skadet lige før pausen) spiller med i aften. 

Hold øje med: Kirill Kabanov er måske ikke den store pointjæger, men russeren arbejder konstant og stenhårdt for Aalborg. Gustav Green kommer hjem fra U20-turneringen i Hviderusland med masser af spilletid og formentlig stor optimisme hos Rungsted. 


Grayson Downing klar til sæsondebut for Esbjerg OPTAKT: SønderjyskE-Odense Bulldogs