Kampstart 19:00 i Frøs Arena

Begge hold kom skidt ud af kampene lige før landsholdspausen: 

SønderjyskE smed en Metal Final4-mulighed med tre nederlag på stribe, mens Odense røg ind i en stime med blot et enkelt point i fem kampe.

Det kostede fynboerne kontakten til Herning og Esbjerg i bunden af Metal Ligaen, og den skal Odense hurtigst muligt finde igen. Første skridt dertil er point i Frøs Arena i aften. Det kan blive vanskeligt nok, for Odense er ikke ligefrem kendt for at være et stærkt udehold i disse år.

Og så er der en ting, Odense mangler, erkender træner Pelle Svensson i dagens Fyens Stiftstidende:

- Vi skal til at gøre noget, som vi ikke har gjort så godt indtil nu. Vi skal lave nogle flere mål på vores chancer, siger han.

Den er klokkeklar, når man ser på tabellen. Odense har blot scoret 32 gange i 17 kampe, altså under to mål i snit, og det skal forbedres i aften i Vojens mod et SønderjyskE-hold, der har et hårdt program med fem kampe på en uge, inkluderende Continental Cup i weekenden.

- Vi skal ud og arbejde ekstremt hårdt. Vi ved at Odense har en rigtig god arbejdsmoral og vi skal som minimum matche den i alle 60 minutter, lyder det indledningsvis fra backen. Vi har ikke trænet noget konkret som sådan, vi har gået igennem lidt af alt i løbet af pausen, og lige nu har vi fuldt fokus på ligaen og så må Continental Cup vente til efter tirsdag, siger SønderjyskE-backen Daniel Galbraith til klubbens hjemmeside. 

Statistikken: En mand har fundet målet hos Odense i denne sæson. Henry Hardarson står med otte kasser for fynboerne, altså en fjerdedal af alle fynboernes kasser. Andre skal byde ind. Hos SønderjyskE er der større forventninger til Phil Lane end de fire scoringer hidtil. 

Historikken: SønderjyskE har 11 af 12 point i de seneste fire hjemmekampe mod Odense. Fynboerne har kun scoret fire gange i de seneste tre kampe i Vojens. 

Hold øje med: Den finske back Konsta Mäkinen sendte gode signaler efter at han fik kontrakt hos SønderjyskE, og spiller for en kontrakt for resten af sæsonen. Hos Odense har Riley Bourbonnais vist sig i glimt, og den lille angriber synes at have et ganske stort potentiale, når det kommer over ham.

Det forventer vi: Odense bliver sat under pres, Evan Cowley skal være på plads i buret. Det gælder om at overleve første periode for fynboerne. 

Skader/karantæner: Vi nulstiller her efter pausen. Begge hold var mere eller mindre intakte op til pausen. Odense kan måske bruge Jakob Wittendorf, der for nylig gjorde comeback i 1. division. 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital OPTAKT: Herlev Eagles-Esbjerg Energy