Kampstart 19:00 i PM Montage Arena

Den her skal blive rigtig spændende. 

Det er "kække" Herlev, der har spillet sig i det neutrale publikums hjerter med offensiv ishockey og en yderst overraskende Metal Final4-kvalifikation mod et Esbjerg-hold, hvis sande ansigt, vi formentlig endnu ikke har set. 

Vestjyderne har været rigtig hårdt ramt af skader i den første del af sæsonen, og spørgsmålet er, hvor mange af nordamerikanerne, der er blevet klar i aften og om Mark Pederson endelig kan stille med fuldt hold.

Det bliver en stor dag for Pederson, når han endelig kan få prøvet sine tænkte formationer af - om det bliver i aften, ser vi når opstillingerne kommer på en god times tid før kampen.

Herlev har mistet Mads Carlsen, der i forvejen var røget ned som syvendeback, men ellers er det meste fornuftigt hos Eagles, der dog mistede et par dumme point lige før pausen mod "angstgegneren" fra Rødovre, der vandt to gange i straffeslag. 

3-4-nederlaget på hjemmebane var en decideret dumhed af Herlev, der sad fuldstændig på begivenhederne i 50 minutter. 

I den kamp blev Rødovre "overfaldet fra første minut". Spørgsmålet er, om Herlev kører samme taktik mod Esbjerg i aften. 

Statistikken: Herlev har vundet to gange over Esbjerg i indeværende sæson (3-2 efter overtid hjemme og 4-1 i Esbjerg), så derfor er der ikke den mindst tvivl om, at Esbjerg går til kampen med størst mulige respekt for modstanderen.

Hold øje med: Nu er Matt Pistilli for alvor inde i gænget hos Esbjerg og må forventes at træde i karakter som en af Metal Ligaens absolutte profiler. Herlev har haft en Joonas Riekkinen, der er gået lidt under "førstekæde"-radaren, men altså har spillet en flot sæson hidtil som styrmand i andenkæden. 

Historikken: Herlev har otte point i de seneste tre kampe i PM Montage Arena mod Esbjerg. Kan man tale om, at Herlev har et lille "greb" om Esbjerg i kampene hjemme i den intime hal?

Skader/karantæner: Vi nulstiller her efter pausen, men kan i hvert fald konstatere, at Mads Carlsen er ude af betragtning hos Herlev, mens Esbjerg altså afventer, hvor mange nordamerikanere, der bliver klar til i aften. 

Det forventer vi: En hård og intens affære, der sagtens kan blive målrig. Herlev spiller betingelsesløst offensivt, mens Esbjerg ligeledes har masser af folk, der kan "garne". Samtidig har de to hold en række ret kompromisløse spillere. Det kan sagtens blive underholdende. 


OPTAKT: SønderjyskE-Odense Bulldogs OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Rødovre Mighty Bulls