Kampstart 19:30 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates spillede en flot hjemmekamp - i hvert fald 45 minutter - mod Herning Blue Fox onsdag aften, og allerede i aften er der igen match mod et af de andre tophold i Metal Ligaen, når SønderjyskE kommer på besøg. 

Et SønderjyskE-hold, der kommer med en 6-4-sejr over Herlev i bagagen. Her var sønderjyderne stærkt kørende offensivt, mens flere af aktørerne fra Vojens-mandskabet erkendte, at holdet haltede defensivt. 

Samme opfattelse har træner Mario Simioni. 

- Det var en alt for rodet kamp i onsdags, der dog heldigvis endte godt. Men fredag aften nytter det ikke at spille så sløset i defensiven. Vi skal være bevidste om at der ikke er plads til den slags fejltagelser mod Aalborg som nok er det hold i ligaen der har den største bredde samt et virkeligt godt hold på papiret, siger han. 

- Det er ikke uden grund at de fører ligaen. Skal vi have point med hjem derfra, så skal vi finde spillet frem fra de sidste 20 minutter i Herlev. Men der skal uden tvivl være et større fokus på defensiven end der var i Herlev lyder det fra Mario Simioni.

I Aalborg-lejren var der fokus på dommerne hos Johan Skinnars efter kampen mod Herning, hvor svenskeren var ude med tydelige signaler om, at der skulle dømmes mere for "spilforstyrrende elementer" end det var tilfældet for et par dage siden.

Skinnars kamp fik en meget fin afslutning med scoringen på en first-timer direkte på en pasning fra Thomas Spelling. 

- Pointmæssigt er det en helt okay start, jeg har fået i Pirates, men spilmæssigt mangler der stadigvæk en del. Jeg har fået en god start med at spille powerplay, men der er stadig mere at forbedre, siger han til Nordjyske. 

Hold øje med: Netop Johan Skinnars er i den grad en "positiv joker" for Aalborg Pirates. Svenskeren kan blive uhyggelig, som sæsonen skrider frem. SønderjyskE fik et stærkt mål af Mike Little, der ser ud til at blive bedre og bedre som sæsonen skrider frem.

Skader/karantæner: Aalborg var uden Emil Marcussen og målmand George Sørensen holdt pause. Han betonede dog, at det ikke var en voldsom skade, så han kan være tilbage i aften. SønderjyskE manglede Anton Öhman, Mike Szmatula og William Boysen mod Herlev senest.

Det forventer vi: SønderjyskE kommer under pres mod det sprudlende Aalborg-mandskab, der har en vild opstilling at diske op med. Hvor tæt kan sønderjyderne stå i defensiven? 

De indbyrdes kampe: Aalborg har lige nu styr over SønderjyskE. Pirates vandt 6-2 i Frøs Arena over sønderjyderne og gentog sejren med 4-2 på hjemmebane. 

Statistikken: SønderjyskE ryger ikke i overtid på udebane. 12 gange har Mario Simionis hold spillet ude i denne sæson. Seks gange er det blevet til sejr i ordinær spilletid, seks gange nederlag inden for de 60 minutter. 


U20-landsholdets bruttotrup til Division IA-VM er udtaget VIDEO: Højdepunkter fra Frederikshavn-Rungsted