Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Kampen i aften i Esbjerg er ventet med stor spænding.

Philip Schultz debuterer på hjemmebane efter sit comeback, Gordie Ballhorn og Arturs Salija er muligvis tilbage, og ikke mindst: Juhamatti Aaltonen debuterer for hjemmeholdet. 

Finnen er verdensmester, tredobbelt finsk mester, har scoret det afgørende mål i den afgørende i en finsk liga-finale og spillet 245 kampe i KHL, dengang den russiske liga stadig var international.

Godt nok er han blevet 38 år gammel, men spillede første halvdel af sæsonen i den tjekkiske liga med glimrende 16 point i 25 kamp. 

Nu har han en måneds kontrakt og syv kampe i Esbjerg, hvortil han er hentet med hjælp fra Philip Larsen, der tidligere har spillet i Jokerit sammen med Philip Larsen. 

Det bliver uhørt spændende at se Aaltonens niveau. Han afviser ikke en forlængelse ud over de syv kampe, siger han til JydskeVestkysten i dag. 

Så Frederikshavn får sit at se i aften i Granly Hockey Arena. 

Nordjyderne kommer til Esbjerg med en snæver og vigtig, men ikke overbevisende 3-2-sejr over Rødovre i bundopgøret for nylig.

Frederikshavn er underdog i aften, men White Hawks har formentlig kigget på, at Esbjerg nok scorer mange mål, men også lukker mange kasser ind i den anden ende. 

Så kan White Hawks stille en sund defensiv op, er der måske muligheder. 

Hold øje med: Naturligvis Aaltonen og Schultz hos Esbjerg, mens Mikkel Bertelsen kan være en afgørende faktor hos Frederikshavn. Han scorede mod Rødovre og er en af de spillere, der virkelig skal løfte White Hawks til en plads i slutspillet.

Det forventer vi: Mange mennesker i Esbjerg for at "se giraffen" og et hjemmehold, der er opsat på at vise den nye holdkammerat, at han skal blive i resten af sæsonen. Frederikshavn satser på en god defensiv, disciplin og en stærk målmandspræstation. Esbjerg er favorit. 

Metalligaen.tv: Har sendt Michael Damsted til Esbjerg for at guide seerne gennem de 60 minutter.

Historikken: Det er femte opgør mellem de to hold i denne sæson. Esbjerg vandt det første hjemme med 6-3, Frederikshavn tog revanche med 6-3 på hjemmebane i kamp to. Siden har Esbjerg vundet 6-5 (overtid hjemme) og 6-3 i Frederikshavn. 

Statistikken: Skal vi gætte på mange mål i aften? Der er scoret 38 mål samlet i fire indbyrdes opgør og Esbjerg underholder alt alle lige for øjeblikket. I vestjydernes fem sidste kampe er der scoret hele 51 gange, altså over 10 mål i snit. 

Skader/karantæner: Esbjerg har Victor Sand i karantæne og hvis Ballhorn og Salija bliver klar, har vestjyderne nu "kun" Frederik Bjerrum, Henrik Mærsk og Yanick von Bergen ude. Aaltonen er en direkte erstatning for Halme, der altså er ude for sæsonen. Frederikshavn manglede senest Thomas Søndergaard og Nikolaj B. Kristensen i angrebet og Mads Iversen på backlinjen. 


RETRO: Frederik kom ind i omklædningsrummet: ”Hej, Søren” HERLEV SKIFTER MÅLMAND - ny mand på vej til ørnenes bur