Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Vi taler igen Metal Final4-muligheder før kampen mellem Esbjerg Energy og Herlev Eagles i aften.

Der er ingen tvivl om, at begge klubber er lune på muligheden for at komme i en semifinale i pokalturneringen. Taber Herlev "rent" i aften, kommer det til at se svært ud for Eagles, omvendt kan Patric Weners mandskab spille sig helt op i kampen om top fire efter 16 runder med en sejr i Granly Hockey Arena.

Vi er nogenlunde samme sted med Esbjerg Energy, der dog lige har et par point mere på kontoen end gæsterne og derfor kan tillade sig at spille lidt mere frit.

- Herlev Eagles vandt over os i premierekampen i Herlev efter forlænget spilletid og straffeslag. Men der er ændret en del hos begge mandskaber siden den kamp. Herlev har sikret sig nogle flotte sejre og må siges at være forstærket i forhold til det ”Eagles”-hold, som vi så sidste sæson. Så kampen bliver en god test for os, siger Esbjerg-træner Mark Pederson, der har mere end sund respekt for dagens modstander.

- Vi skal levere fra start til slut mod Herlev, hvis vi skal have tre point med fra denne kamp. Og som altid have fokus på at gøre de rigtige ting og træffe de rette valg. Gør vi ikke det, vil modstanderne straks tage muligheden og straffe os. Det rette fokus er vigtigt, ikke mindst efter en vigtig sejr, som den mod Frederikshavn, understreger Energy-coachen i klubbens kampoptakt. 

Herlev kommer fra en spillemæssigt meget flot kamp mod Aalborg fredag aften, hvor manglende effektivitet kostede sejren. Det gjorde ondt på Eagles-folkene at tabe to point efter en 2-0-føring.

Historikken: Esbjerg har gennem mange sæsoner haft en godt greb over Herlev, der dog blev afbrudt i sidste sæson. Energy står dog med to sejre i de to seneste kampe mod Herlev på hjemmebane, men samtlige tre kampe i Esbjerg i fjor var etmåls-opgør. 

Statistikken: Herlev og Esbjerg er de to hold, der samlet set har spillet mest målrigt i den her sæson, hvis man lægger både mål for og imod sammen. Bliver det også målrigt i aften?

Det forventer vi: Esbjerg spillede en flot kamp søndag mod Frederikshavn og får vestjyderne først spillet til at rulle, kan det godt blive problematisk for Herlev at få noget med hjem fra Vestjylland.

Duellen: Begge hold har dominerende udlændingene, men vigtigheden af den danske spillerstab er ikke til at tage fejl af. Esbjerg-danskerne scorede fem gange i fredags mod Frederikshavn. Kan Herlevs ditto matche dem i aften?

Skader/karantæner: Esbjerg var uden Grayson Downing og Jesse Mychan i weekenden, mens Herlev spillede fredagens kamp uden Victor Rollin Carlsson og derefter måtte omjustere noget i kæderne. 


TV2 Sport sender Rungsteds CHL-kamp i aften OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Frederikshavn White Hawks