Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy er tung favorit i aften mod Odense Bulldogs, der er tæt på at ramme 20 nederlag på stribe. 

Det er de formentlig temmelig trætte af på Fyn, og efter nogle dages pause og et godt nytår må vi forvente et revitaliseret Odense-mandskab, der kommer på besøg i Vestjylland i dag.

Har man overhovedet været i sport, ved man, at det er håbløst træls at blive ved med at tabe - også selv om det ser skidt ud i tabellen, så selv Odense ikke når slutspillet i den her sæson, vil spillerne med sikkerhed kæmpe for point - også til træner Marc Lefebvre, som siges at gøre et fornuftigt stykke arbejde.

Det har dog været noget af en uriaspost for canadieren at overtage et hold, der er ramt på selvtilliden.

Og set fra Esbjerg-synspunkt er det netop, hvad man skal gå efter i aften: At ramme Odense yderligere på selvtilliden, nøjagtig som Herning gjorde det lige før nytår ved at score to gange hurtigt. 

Så bliver det svært for Odense at rejse sig igen.

Historikken: Esbjerg er sammen med SønderjyskE det hold, som Odense har performet bedst mod i sæsonen. Odense har taget tre point fra vestjyderne i tre kampe. To gange har de to hold været i overtid - en sejr til hver - og senest vandt Esbjerg smalt med 2-1 på Fyn. 

Statistikken: Esbjerg har spillet 125 minutters ishockey og en straffeslagskonkurrence uden mål siden den meriterende sejr over Aalborg. Forvent et målsultent vestjysk hold i aften.

Det forventer vi: Odense "har det godt" med Esbjerg i den her sæson, og fynboerne kommer til at gå ud til kampen med en større tro på tingene end normalt. Men derfra og så til point er der et godt stykke vej, og det ligner naturligvis en treer til Esbjerg i aften. 

Hold øje med: Fynboernes tjekke Vojtech Komarek har slet ikke været oppe i de samme fine takter som sidste sæson. Han kunne være en mand, der spiller for en kontrakt - i Odense eller andetsteds - i den sidste del af grundspillet. Hos Esbjerg kunne en mand som Zach Pochiro være sulten på mål efter to kampe uden kasser mod SønderjyskE.

Skader/karantæner: Travis Walsh, Kasper Krog, Jonas Torbensen og Grayson Downing var ikke med hos Esbjerg i den sidste kamp i Vojens. Odense har på det seneste spillet uden Mike Daugulis, Asger Petersen, Lucas Bjerre Rasmussen og Riley Bourbonnais er altså skiftet til Kristianstad. Både Evan Cowley og Cole Candella udgik af Herning-kampen efter hårde sammenstød. 


OPTAKT: Rungsted-SønderjyskE Simioni: Vigtigt med gode tredje perioder