Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Der var slutspilsstemning over Odense søndag eftermiddag, hvor både hjemmeholdets og udeholdets fans gjorde alt for at skabe en kulisse, der var kvartfinale fem værdig.

Sådan bliver det formentlig også i aften i Esbjerg, hvor der forhåbentlig kommer op mod 4000 tilskuere til matchen, der igen synes at være fuldstændig uforudselig - dog med noget, der ligner en lille fynsk fordel.

Mentalt så Odense ud til at være ovenpå fra start i søndags, der var lige lidt mere snært i tacklingerne, lidt mere præcise pasninger og ikke mindst mere bid i arbejdet foran de to mål.

Esbjerg-træner Jason Jaspers gør status: 

- Særligt en detalje manglede at falde på plads for os søndag. Vi manglede effektivitet foran målene. Vi manglede ikke mindst at score. Det er målene som afgør ishockeykampe, så den detalje skal vi have rettet til tirsdag. 

- Jeg synes ikke, at alle ”bar nok til bordet” i kampen på Fyn søndag eftermiddag. Udefra kunne flere spillere se trætte ud, for vi manglede at færdiggøre de små detaljer og det lykkedes Odense at straffe os. De havde effektiviteten, som vi manglede i den kamp, lyder analysen fra Jaspers i klubbens kampoptakt.  

Philip Schultz var endnu mere klar i mælet i interviewet efter kampen, hvor han betegnede Esbjergs indsats som "pivringe". 

Der er næppe tvivl om, at vi får et Esbjerg-mandskab med fuld power i aften. Mon ikke det bliver med højere fysisk indsats end søndag, hvor man savnede de sidste 10 procents vildskab hos vestjyderne. 

De var hos Odense, hvor Radim Piroutek og Jonathan Brinkman førte an sammen med målmand Bergvik og backen Tommy Muck. Sidstnævnte bliver bare bedre og bedre, og både Brinkman og Piroutek er stærke "dåseåbnere" i Esbjergs forsvarszone. Dem skal vestjyderne have stoppet. 

Hold øje med: Mange spillere hos Odense er trådt frem i de seneste kamp, også backen Justin Hamonic har gjort det fremragende i de seneste mange kampe. Hos Esbjerg mangler vi at se Philip Larsen spille den dominerende rolle, som man kunne forvente af ham i sådan en serie. 

Skader/karantæner: Begge hold har foreløbig været forskånet udover de spillere, der har siddet ude i hele serien og sæsonen. Det vil sige Odense altså stadig uden Mølgaard og Simonsen (og Pison), mens Esbjerg har et par spillere, der er fravalgt og Yanick von Bergen ude for sæsonen.

Det forventer vi: Hundrede procent fight fra et desperat hjemmehold, der skal have langt bedre "fat i" modstanderne.

Metaligaen.tv: Søren Kaster er med hos Metaaligaen.tv for at guide dig gennem 60 minutter.

Historikken: 10-8 i point til Odense i grundspillet og nu 3-2 i sejre i slutspillet. 

Statistikken: Over fem kampe har Esbjerg expected goals på 4,4, mens Odense der står på 3,4. Esbjerg skaber altså flest chancer i de fem kampe hidtil. 


Esbjerg slog stærkt tilbage og fremtvang kamp syv Mathias From stormer mod Morten Poulsens "dansker-rekord"