Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy er øjeblikkets hold i dansk ishockey.

Vestjyderne er stærkest - både hvis man kigger på de seneste fem kampe og de seneste ti kampe - hvor et rytmisk og stærkt Energy-hold virkelig har fundet noget godt.

Svendestykket var dobbeltsejren over Aalborg i sidste uge, og profilerne skiftes til at sætte ind. Senest har det været spillere som Corcoran og Scheel, der er trådt frem og har produceret, og med Wiley Sherman inde i truppen, har backlinjen også fået ekstra stabilitet. 

Eneste manko ved succesen er, at de unge talenter er skubbet længere ned i hierarkiet, men det giver omvendt et meget stærkt Talentliga-hold i det vestjyske. Der er glæde i Esbjerg for øjeblikket.

I Odense var der lettelse fredag aften, hvor det lykkedes at knibe en 6-4-sejr over Rødovre. Det var en hektisk omgang, og fynboerne skal ganske enkelt minimere fejlene i egen zone i forhold til kampene mod Mighty Bulls. 

Ellers kommer det til at koste i aften. 

Statistikken: Brady Shaw er steget til tops på topscorerlisten i hele Metal Ligaen med 19 point. Den mand har virkelig været noget værd for Energy. Hos Odense har Jeppe Holmberg virkelig fået ansvar og var efter Mike Hammond den spiller mest istid – næsten 50 minutter i to kampe mod Rødovre.

Historikken: Første opgør i Odense var en tæt affære, som Esbjerg ikke var super-uheldige med at vinde 2-1. Det var samtidig begyndelsen på en god vestjysk stime, der er fortsat indtil nu.

Skader/karantæner: Odense stillede med mere eller mindre fuldt hold til kampen mod Rødovre og havde syv backer og 12 angribere til rådighed. Der var ikke nogen Jannik Christensen med hos Esbjerg i Aalborg, hvor vestjyderne havde valgt at stille med 12 angribere.

Hold øje med: Charles Corcoran kom i gang i sidste uge, hvor han endelig fik hul på bylden og spillede sig til en plads på ugens hold. Hos Odense er Mike Hammond og Shawn O’Donnell lige nu virkelig bærende kræfter.

Det forventer vi: At Esbjergs bredde kommer til at være afgørende. Der er lige lidt mere trit i vestjyderne, når man kigger over hele truppen, men dermed ikke sagt, at det bliver nogen nem opgave for Energy.


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE MARCUS ALMQUIST tilslutter sig Rødovre frem til nytår