Kampstart 19:00 I Rødovre Centrum Arena

Skæbnekamp for SønderjyskE i forhold til Metal Final4 i aften i Rødovre.

Med en sejr i ordinær tid eller forlængelse kan sønderjyderne spille sig til en "finale" fredag aften hjemme mod Esbjerg.

Et nederlag kan til gengæld koste pokalslutspillet, alt efter om det kommer i forlængelse eller ordinær - plus at resultatet fra kampen i Herning også kan have indflydelse.

Uanset hvad kræver det mere af SønderjyskE end den tandløse match mod Herning fredag.

Rødovre leverede fredag aften en hektisk match i Odense, hvor det kneb i defensiven og måske også lidt med målmandsspillet, hvor Janis Voris ikke helt tog de afgørende redninger. Giver det et comeback til Rørth i aften?

Mighty Bulls stiller formentlig med Marcus Almquist - forudsat alting går i orden - men til gengæld er der pres på defensiven, hvor Jonatan Nielsen udgik i Odense fredag aften. En anden stærk back, Benjamin Mauritzen, sad også ude. 

Er de to ude, er der stort pres på de resterende backer hos Rødovre, der virkelig er i slåskamp med Herlev og Odense i bunden af Metal Ligaen. 

Statistikken: SønderjyskE havde ikke meget firepower at byde ind med mod Herning, hvor det blot blev til 19 skud. Rødovre gav for meget væk i defensiven mod Odense med ni mål imod i to kampe.

Historikken: Første kamp mellem de to hold i sæsonen var et mareridt for Rødovre med sønderjysk sejr på 8-3 – endda med et SønderjyskE-hold, der var stærkt decimeret og ramt af Corona.

Skader/karantæner: SønderjyskE kom til kampen mod Herning uden Mathias Borring Hansen og Anders Førster, mens Rødovre måtte se Jonatan Nielsen udgå mod Odense fredag aften. Nikolaj Zorko ligeledes ude for Mighty Bulls, der også manglede Benjamin Mauritzen, Victor Cubars og Oliver Reuter på Fyn.

Hold øje med: Den formentlig nye mand hos Rødovre, Marcus Almquist, kan være en x-faktor i angrebet hos hjemmehold. Hos SønderjyskE går det noget op og ned i denne sæson. Finder Steffen Frank formen fra før landsholdspausen?

Det forventer vi: At SønderjyskE kommer med fuld koncentration i kampen for en Metal Final4-plads og at Rødovre spiller med langt mere disciplin i egen zone end i tirsdags i Odense. Det kneb.


OPTAKT: Herlev Eagles-Aalborg Pirates OPTAKT: Esbjerg Energy-Odense Bulldogs